Ce este Kale si ce beneficii ofera consumul acesteia
Ce este Kale si ce beneficii ofera consumul acesteia

Ce este Kale si ce beneficii ofera consumul acesteia


Ce este kale si ce beneficii ofera consumul acesteia. Kale a devenit din ce in ce mai populara in ultimii ani, fiind inclusa de tot mai multi romani in alimentatia de zi cu zi. Chiar daca in anumite zone ale lumii a fost cunoscuta inca din urma cu peste o suta de ani, varza Kale a inceput sa fie cultivata regulat abia in jurul anilor ’80.

In prezent, varza Kale este considerata de anumiti specialisti unul dintre alimentele esentiale ce nu ar trebui sa lipseasca din dieta nimanui, avand proprietati extrem de benefice organismului.

Ce este, de fapt, varza Kale si de ce este atat de recomandata consumarea acestei legume? Aflam impreuna toate raspunsurile la aceste intrebari in randurile urmatoare!

Ce este Kale si ce beneficii ofera consumul acesteia – Cuprins:

Ce este Kale

Ce este Kale
Ce este Kale

In primul rand, varza Kale (Brassica oleracea) face parte din categoria legumelor crucifere, in aceeasi familie regasindu-se si conopida, broccoli si alte tipuri de varza. Asa cum spuneam si in introducere, varza Kale a fost descoperita destul de tarziu, chiar daca a fost cunoscuta in zonele mediteraneene inca dinainte de secolul XIX.

Varza Kale a fost extrem de apreciata si in timpul celui de-al doilea razboi mondial, la acea vreme fiind incurajata cultivarea ei in Marea Britanie. In cele din urma insa, cultivarea constanta a acestei legume a fost consemnata la inceputul anilor ’80.

In ziua de astazi, varza Kale este considerata una dintre legumele minune pe care le avem la indemana, specialistii spunand despre frunzele ei ca au un continut nutritional extrem de important pentru organismul nostru.

Citeste si: Ce este tapioca si din ce se extrage

Kale se poate lauda cu nu mai putin de 45 de tipuri diferite de antioxidanti, printre cei mai importanti fiind flavonoizii si carotenoizii. De asemenea, in componenta verzei Kale mai regasim acizi grasi Omega 3, vitamina K, vitaminele A, E si C, fier, fosfor, magneziu, potasiu, cupru si zinc.

Varza Kale mai are de partea sa un avantaj extrem de important care o face atat de populara in ziua de astazi. Mai exact, Kale are foarte putine calorii, fiind inclusa in dieta de zi cu zi a celor care vor sa slabeasca. Spre exemplu, daca vorbim despre o salata mica de aproximativ 100 de grame preparata din frunze Kale si putin suc de lamaie, vom avea un total de sub 50 de calorii. In aceste conditii, varza Kale poate fi o garnitura sau o gustare perfecta.

Pentru a beneficia de toate proprietatile acestui aliment minune, specialistii ne recomanda consumul frunzelor crude de varza Kale. Asa cum spuneam, cu aceste frunze se poate face o salata simpla cu putina lamaie si cu ulei de masline. Bineinteles insa, varza Kale poate fi gatita! La abur, consistenta va semana cu cea a spanacului!

Beneficiile consumului de varza Kale

Varza Kale
Varza Kale

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, varza Kale contine o sumedenie de tipuri de antioxidanti. In aceste conditii, Kale s-a dovedit a avea un puternic efect de detoxifiere pentru organism. In plus, reprezinta o sursa excelenta de vitamine, minerale si alte substante active care contribuie la eliminarea toxinelor si la absorbtia nutrientilor.

De asemenea, specialistii au ajuns la concluzia ca un consum regulat de varza Kale poate sustine sistemul imunitar si poate chiar preveni cancerul. Fitochimicalele naturale ce se regasesc in varza Kale ofera protectie impotriva tumorilor. Totodata, datorita fibrelor, varza Kale poate ajuta la diminuarea nivelului de zahar din sange.

Varza Kale mai are importante beneficii si pentru sistemul digestiv si pentru cel cardiovascular. Fiind bogata in fibre, varza Kale ajuta la reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, datorita antioxidantilor despre care pomeneam mai devreme, frunzele Kale sustin detoxifierea ficatului, rinichilor si colonului.

Potrivit specialistilor, consumul regulat de varza Kale poate contribui semnificativ si la scaderea colesterolului rau din sange. Totodata, vitamina K ce se regaseste in componenta frunzelor regleaza procesele de coagulare a sangelui.

Nu in ultimul rand, despre varza Kale mai putem spune ca neutralizeaza radicalii liberi si protejeaza pielea de poluare si toxine. Totodata, ajuta la curatarea tenului si previne aparitia ridurilor.