Ce este sarea de bambus coreeana si cat costa
Ce este sarea de bambus coreeana si cat costa

Ce este sarea de bambus coreeana si cat costa


Ce este sarea de bambus coreeana. Sarea este unul dintre acele condimente care nu lipseste de pe masa niciunuia dintre noi. Fie ca utilizam sarea clasica de bucatarie pe care o stim cu totii, fie ca preferam un alt sortiment de sare, stim ca sarea este un condiment pe care si-l permite fiecare persoana din punct de vedere financiar.

Ce este sarea de bambus coreeana si cat costa – Cuprins:

Cat costa acest tip de sare

Sare de bambus
Sare de bambus

Nu acelasi lucru se poate spune insa si despre sarea coreeana de bambus, care este considerat un veritabil produs de lux. Nu multi isi permit aceasta sare coreeana de bambus, un borcanas de putin peste 200 de grame ajungand sa coste mai mult de 400 de lei. Totusi, ce este sarea coreeana de bambus si de ce este aceasta atat de scumpa?! Descoperim impreuna in randurile urmatoare mai multe informatii interesante! 

Te gandeai ca sarea roz de Himalaya este scumpa?! Ei bine, nici pe departe, aceasta sare coreeana de bambus are un pret mult mai mare, pe care putini si-l pot permite. Si nu este singurul sortiment de sare care costa foarte mult, in aceeasi categorie a produselor de lux putand fi incluse si sarea de soia sau sarea neagra Kilauea Onyx.

Citeste si:
Ce este republica si de la ce vine acest cuvant

Lasandu-le la o parte pe aceastea, sarea de bambus coreeana este cea mai scumpa dintre toate. Haideti sa vedem care este motivul pentru care aceasta sare este atat de speciala ca sa merita atat de multi bani!

Ce este sarea de bambus coreeana si cum se obtine

Sarea de bambus coreeana
Sarea de bambus coreeana

Procesul de fabricare al sarii de bambus coreene este unul extrem de laborios si de delicat, acesta fiind si motivul principal pentru care aceasta sare a ajuns sa fie atat de scumpa. Sarea de bambus coreeana este prajita de noua ori in cilindri de bambus pana sa ajunga in recipientele care pot fi comercializate din magazinele alimentare de lux. 

Cand vorbim despre acest produs ne referim de fapt la “Amethyst Bamboo”, un soi coreean de sare realizat prin umplerea unor cilindri de bambus cu sare de mare. Procesul de fabricare a sarii continua prin acoperirea acestor cilindri cu argila, dupa care sunt prajiti de noua ori intr-un cuptor special.

Vorbim despre un proces complex de fabricare, extrem de delicat, care se intinde pe o perioada de aproximativ doua luni de zile. Totodata, trebuie mentionat faptul ca intreg procesul este realizat manual, neexistand nicio automatizare in realizarea acestui sortiment de sare. 

Sarea de bambus are o traditie de sute de ani in Coreea, insa acest sortiment special, care este prajit de noua ori in acei cilindri de bambus despre care aminteam in randurile anterioare, a aparut abia in secolul XX.

Citeste si:
Ce este pedigree-ul la caini si ce inseamna

Pe vremuri, sarea de bambus era prajita de numai trei ori, procesul de realizare a acesteia fiind ceva mai scurt. In timp insa, cercetatorii au descoperit ca prajirea multipla a acesteia duce la infuzarea unei cantitati mai ridicate de esenta de bambus, filtrand totodata mai multe impuritati. In aceste conditii, in ziua de astazi, sarea “Amethyst Bamboo” este considerata una dintre cele mai curate din intreaga lume.

Citeste si: Ce este sarea de Himalaya si ce beneficii ofera

Fabricare acestui sortiment de sare incepe cu taierea in clindri a trunchiurilor de bambus. Unul dintre capete ramane inchis, in interiorul cilindrilor fiind introdusa sarea de marea ce provine de pe coasta de vest a Coreei de Sud.

Apoi, cilindrul este sigilat cu o argila speciala si prajit in cuptor. Focul trebuie facut cu lemn de pin, temperatura trebuind sa ajunga la un nivel apropiat de punctul de topire al sarii. Odata ce bambusul se incalzeste, uleiul din lemn iese si este absorbit de sare. Dupa aproape 15 ore, bambusul se transforma in cenusa, ramanand doar bucatile de sare, care ulterior sunt macinate. Apoi, procesul descris in randurile anterioare este repetat de inca opt ori. 

Ultima prajire a sarii este insa un pic diferita in raport cu celelalte. Daca pana acum sarea era coapta la o temperatura de aproximativ 800 de grade, acum aceasta va fi coapta la o temperatura mai ridicata, de 1.000 de grade Celsius. Astfel, sarea se va topi complet si se va amesteca in cele din urma cu bambusul. Amestecul este scurs intr-o matrita si lasat sa se solidifice timp de cateva zile. 

Citeste si:
Ce este graviola si ce beneficii ofera

Like it? Share with your friends!

Cristian P.