Ce este cafeaua Dalgona si care este reteta
Ce este cafeaua Dalgona si care este reteta

Ce este cafeaua Dalgona si care este reteta


Ce este cafeaua Dalgona. Retelele de socializare au fost invadate in ultimii ani de fotografii si retete ale asa-numitei cafea Dalgona, o inventie sud-coreeana extrem de aratoasa si, bineinteles, gustoasa. Numele Dalgona provine de la o gustare stradala coreeana din vremurile de demult, gustare cu un gust similar celui al caramelului cu fagure de miere.

Cafeaua Dalgona mai este cunoscuta si sub alte doua denumiri, Desi Cappuccino si cafea batuta. Lasand la o parte popularitatea ei din ultimii ani, nu putini sunt cei care inca se intreaba ce este, de fapt, cafeaua Dalgona si cum se prepara aceasta. Haideti sa aflam impreuna mai multe detalii despre aceasta bautura speciala!

Ce este cafeaua Dalgona si care este reteta – Cuprins:

Ce este cafeaua Dalgona

Cafeaua Dalgona
Cafeaua Dalgona

Cafeaua Dalgona a devenit populara dupa ce actorul sud-coreean Jung Il-Woo a comandat aceasta bautura la un restaurant in ianuarie 2020, in timpul unei aparitii televizate la emisiunea KBS2 Stars’ Top Recipe. In urma difuzarii emisiunii, cafeaua Dalgona a devenit extrem de populara printre tinerii coreeni si nu numai.

Nu a mai durat mult pana ce multi coreeni au inceput sa isi prepare singuri aceasta cafea acasa, in contextul in care multe baruri si restaurante erau inchise in acea perioada din cauza restrictiilor impuse in timpul pandemiei. Practic, se poate spune lejer ca asa numita cafea Dalgona a fost “cafeaua de carantina” in Coreea de Sud. 

Gustarea dulce despre care vorbeam mai devreme a aparut in Coreea de Sud in anii ’60 la vanzatorii ambulanti din Busan, unul dintre cele mai importante orase ale tarii. Cafeaua cu aceasta denumire nu se bucura insa de niciun fel de popularitate pana in anul 2020. Si totusi, ce este, de fapt, cafeaua Dalgona si de ce este atat de speciala? Ei bine, este un simplu preparat realizat din cafea instant batuta si indulcita.

Reteta cafea Dalgona

Reteta cafea Dalgona
Reteta cafea Dalgona

Pentru prepararea unei cafele Dalgona vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente: o lingura de cafea instant (ness), o lingura de zahar, o lingura de apa calda si o cana de lapte racit sau incalzit. Optional, pot fi folosite si cateva cuburi de gheata in cazul in care iti doresti o bautura rece. In mod normal, o lingura contine 15 ml din ingredientul mentionat. 

Mai intai de toate, cafeaua instant, zaharul si apa fierbinte sunt puse impreuna intr-un bol. Trebuie apoi sa le amesteci cat poti de bine, iar ulterior sa le bati cu un mixer la viteza mare. Atentie, acesta este secretul acestei bauturi, amestecul de cafea rezultat trebuind sa semene cu niste albusuri batute spuma. De asemenea, amestecul poate fi batut manual cu un tel, procedeul fiind insa de durata si destul de dificil daca nu ai antrenament.

Citeste si: Ce este halloumi si cum se prepara pe gratar

In cele din urma, pune cuburile de gheata intr-o cana si toarna laptele rece. Evident, daca vrei o bautura calda va trebui sa renunti la acele cuburi de gheata si va trebui sa incalzesti laptele. La final, pune cafeaua batuta deasupra laptelui. Nu iti mai ramane decat sa o savurezi in liniste si sa te bucuri de acel gust special al unei cafele extrem de cremoase! 

Puteti face un volum ceva mai mare de cafea batura, aceasta putand fi pastrata la frigider pentru cateva zile. Veti avea nevoie insa de un recipient ermetic! Atentie, cafeaua batuta nu trebuie amestecata cu lapte in cazul in care vreti sa o depozitati in frigider pentru cateva zile. 

Nu sunt putini nici cei care sustin ca aceasta cafea Dalgona, devenita populara peste noapte in toate colturile planetei, seamana destul de mult cu o bautura indiana de cafea, cunoscuta sub numele de cafea phenti hui sau cafea phitti hui. In cazul acesteia, laptele este turnat deasupra amestecului de cafea batuta. Gustul seamana insa destul de mult!