Ce este Airbnb si de ce este util cand calatoresti
Ce este Airbnb si de ce este util cand calatoresti

Ce este Airbnb si de ce este util cand calatoresti


Ce este Airbnb si de ce acest serviciu este extrem de util atunci cand vrei sa calatoresti in toata lumea, insa vrei sa stii costurile sub control. Iata cum functioneaza Airbnb si de ce ar trebui sa il folosesti si tu.

Ce este Airbnb si de ce este util cand calatoresti – Cuprins:

Ce este Airbnb

Ce este Airbnb
Ce este Airbnb

Calatoresti des si te-ai saturat de clasicele camere de hotel mici si inghesuite? Atunci Airbnb este fara doar si poate ceea ce ai nevoie! Vorbim despre o platforma unde poti gasi cazare in regim hotelier in aproape orice oras din toate colturile lumii atunci cand pleci in vacanta sau in delegatie.

Nu te vei caza insa intr-un hotel sau intr-o pensiune, ci intr-o locuinta normala cum este si cea de acasa. Poti opta pentru o locuinta intreaga sau doar pentru o camera din acea locuinta.

In primul si primul rand, ca sa folosesti platforma Airbnb va trebui sa te inregistrezi si sa iti faci un cont. Procesul de inregistrare este foarte usor si rapid, conectarea putandu-se face chiar si prin intermediul Facebook. Important de mentionat, atunci cand te inregistrezi va trebui sa incarci si o poza cu datele din pasaportul tau.

Nu te speria insa, nu este nimic straniu la mijloc. Avand in vedere insa ca te vai caza in locuintele unor persoane particulare, platforma are nevoie de datele tale pentru a te identifica in cazul in care produci daune in acele locuinte.

Dupa ce iti faci cont urmeaza, desigur, partea cea mai interesanta – cautarea unei locuinte pentru urmatoarea ta vacanta. Procesul de cautare a unui loc in care sa te cazezi nu este deloc unul foarte usor si nici prea rapid, in special daca esti o persoana ceva mai pretentioasa.

Cum functioneaza acest serviciu?

Rezervare online
Rezervare online

Daca stii insa de la bun inceput zona in care vrei sa fie locuinta si ce dotari iti doresti sa ai la dispozitie, lucrurile se vor simplifica destul de tare. Platforma iti pune insa la dispozitie un numar semnificativ de optiuni de cazare, in special daca vorbim despre niste destinatii turistice, asa ca va dura ceva pana vei fi convins sa rezervi o anume locuinta.

In cazul in care ai anumite cerinte suplimentare, Airbnb iti ofera posibilitatea de a contacta diverse gazde ale caror locuinte te atrag. Spre exemplu, le poti cere gazdelor sa te ia de la aeroport sau de la gara sau sa faci check-in-ul sau check-out-ul mai tarziu. Dupa ce iti raspunde fiecare proprietar in parte te poti decide la care dintre ei vrei sa locuiesti!

Dupa ce ai facut rezervarea, Airbnb iti va opri banii de pe card. Astfel, nu vei mai avea nevoie sa platesti nimic gazdei tale, toate tranzactiile urmand sa se faca numai prin intermediul platformei. In cazul in care iti vor fi ceruti bani la fata locului, cel mai bine este sa contactezi reprezentantii platformei!

Citeste si: Ce este dropshipping si ce implica acesta

Airbnb este cu adevarat avantajos pentru cei care isi doresc sa locuiasca long-term intr-un anumit oras. In cazul in care te decizi sa rezervi pentru o saptamana sau chiar pentru o luna intreaga, prin Airbnb vei beneficia de preturi speciale la cele mai multe dintre locuintele disponibile.

In mod cert, pretul final va fi cu mult mai mic in comparatie cu cel pe care l-ai plati la un hotel. In plus, in special daca vei locui acolo long-term, un apartament se va dovedi a fi mult mai confortabil in comparatie cu o camera de hotel.

Asa cum spuneam si in randurile precedente, exista si posibilitatea de a inchiria doar o camera dintr-un apartament de pe platforma. In cazul in care iti doresti acest lucru, vei avea posibilitatea de a “imparti” casa cu proprietarul.

Desi poate parea inconfortabil pentru unii, o astfel de experienta este cautata in mod special de anumiti turisti. Vei avea sansa de a te imprieteni cu proprietarul si de a afla informatii despre locul pe care il vizitezi direct de la sursa, de la cineva care chiar traieste acolo!