Ce este Atlantida si unde s-ar fi aflat
Ce este Atlantida si unde s-ar fi aflat

Ce este Atlantida si unde s-ar fi aflat


Ce este Atlantida. Misterul creat in jurul civilizatiei din Atlantida a fascinat oamenii de stiinta din intreaga lume timp de secole intregi. In timp ce unii sustin ca este vorba doar despre un mit, alti istorici spun ca exista si adevaruri cu privire la Atlantida, aducand chiar dovezi in acest sens.

Despre Atlantida a vorbit pentru prima data Platon, acesta descriind-o drept o civilizatie ce traia in urma cu nu mai putin de 9.000 de ani. Totusi, nu putini sunt cei care se intreaba ce este, de fapt, Atlantida si care sunt cele mai importante teorii care sustin existenta acestei civilizatii. Haideti sa aflam impreuna mai multe detalii despre acest subiect atat de interesant!

Ce este Atlantida si unde s-ar fi aflat – Cuprins:

Ce este Atlantida

Ce este Atlantida
Ce este Atlantida

Despre Atlantida s-a auzit pentru prima data in cadrul a doua dialoguri ale lui Platon lui Timaios si Critias. Platon sustinea ca Atlantida este numele unei insule legendare care a coexistat timp de doua milioane de ani cu Lemuria, un alt continent despre care se crede ca se intindea pe teritoriul de astazi al Oceanului Pacific si al Oceanului Indian, pe o parte a Africii si a Europei din ziua de astazi. Tot de la Platon mai aflam ca Atlantida mai era cunoscuta sub numele de Insula Poseidonis.

Potrivit relatarilor lui Platon, Atlantida era o putere navala a acelor vremuri, ce avea baza pe o insula sau un continent dincolo de coloanele lui Hercule. Mai stim, de asemenea, ca Atlantida ar fi fost locuita de oameni care apartineau tuturor celor patru rase: alba, rosie, neagra si galbena.

Mai fascinant de atat, Platon sustinea in dialogurile sale ca Atlantida ar fi reprezentat un stat extrem de puternic pentru acele vremuri, care atinsese un nivel inalt de dezvoltare, cu mult superior in comparatie cu celelalte asezari ale acelor vremuri. De asemenea, Platon sustinea ca Atlantida a cucerit de-a lungul timpului regiuni mari din Africa si Europa de Vest.

Citeste si: Ce este aura energetica a corpului uman

Lucrurile s-au complicat insa atunci cand Atlantida a vrut sa cucereasca Atena, moment in care s-a scufundat complet in apele oceanului. Potrivit legendei, “intr-o zi si o noapte groaznice” au avut loc un cutremur puternic si o eruptie a unui vulcan subacvatic. Scufundarea Atlantidei ar fi avut loc cu 9.000 de ani inainte de Solon, aproximativ in anii 9.500 i.Hr.

Potrivit relatarilor lui Platon, Atlantida s-ar fi aflat in Oceanul Atlantic, insa nu sunt deloc putini cei care considera ca Atlantida nu reprezinta nimic altceva in afara unui mit creat de Platon tocmai pentru a isi pune in evidenta teoriile sale politice.

Ruine subacvatice
Ruine subacvatice

O echipa de experti a studiat recent niste ruine aflate in sudul Spaniei, ajungand in cele din urma la concluzia teoretica cum ca apartin civilizatiei Atlantidei. Despre ruinele in cauza au existat insa si alte teorii, la inceput crezandu-se ca sunt de origine romana sau greceasca.

Cercetatorii sustin ca au gasit ruinele unui oras port si al unui zid ce are o grasime de nu mai putin de 75 de metri. Pentru a putea identifica ruinele si pentru a le studia, oamenii de stiinta au folosit printre altele chiar si tehnici de investigatie prin satelit.

Cercetatorii sustin ca in urma testelor si analizelor facute, ruinele descoperite sunt mult mai vechi decat artefactele romane sau grecesti. In plus, acestia au ajuns la concluzia ca civilizatia care traia acolo era mult mai avansata din orice punct de vedere.

In cadrul analizelor realizate acum, cercetatorii spun ca au intalnit si un tip de ciment pe care nu l-au mai vazut niciodata in alta parte. De asemenea, ei spun ca cel mai probabil asezarea a fost distrusa in urma cu aproximativ 10.000 de ani. In aceste conditii, ei sustin ca exista dovezi clare care autentifica aceste ruine ca facand parte din mitica Atlantida.