Ce este bitterul suedez si la ce e bun. Descoperit inca din cele mai vechi timpuri, bitterul suedez este extrem de apreciat si in ziua de astazi datorita proprietatilor sale si beneficiilor pe care le aduce sanatatii. Vandut de-a lungul vremii in milioane de flacoane, reteta bitterului suedez nu este cunoscuta cu precizie nici macar in prezent.
Astfel, pe piata exista tot felul de formule si dilutii ale acestui elixir universal, cu 8 plante, cu 12 plante, cu 16 plante sau chiar si cu 180 de plante. In tara noastra, bitterul sudez a patruns in urma cu ceva mai bine de doua decenii, devenind rapid extrem de popular.
Desi vorbim despre o compozitie de plante, nu putini sunt cei care considera bitterul suedez un adevarat elixir al tineretii cu puteri tamaduitoare. Astfel, picaturile suedeze au ajuns sa fie folosite pe post de tonic general pentru mentinerea sanatatii si vitalitatii.
Totusi, ce este, de fapt, bitterul suedez si care sunt cele mai importante proprietati ale sale pentru care a devenit atat de cunoscut si apreciat in ziua de astazi? Aflam raspunsurile impreuna la toate aceste intrebari si multe alte detalii in randurile urmatoare!
Ce este bitterul suedez?
Inainte de toate, daca vorbim despre bitterul suedez trebuie sa stim mai intai istoria acestui elixir universal. Potrivit legendelor, bitterul suedez a fost descoperit inca din timpul Renasterii de catre savantul si alchimistul Paracelsus. Reteta a fost data uitarii insa mai apoi, fiind transmita din generatii in generatii doar intr-o familie de medici suedezi numita Samst.
In cele din urma, reteta bitterului suedez a fost gasita dupa moartea Dr. Klauss Samst, renumit doctor suedez si rector al Universitatii de Medicina. Daca luam in considerare faptul ca Dr. Samst a murit la venerabila varsta de 104 ani in urma unei cazaturi de pe cal, am putea spune ca bitterul suedez este intr-adevar eficient, nu-i asa?!
Bitterul suedez este un extract hidroalcoolic obtinut din plante medicinale amare, plante ce au o importanta semnificativa in terapia naturista. O buna parte dintre aceste plante sunt niste drenori puternici pentru ficat si pentru vezica biliara, stimuland procesele de eliminare prin amplificarea peristaltismului intestinal si activand digestia prin sporirea secretiei de sucuri gastrice.
Citeste si: Ce este sarea de Himalaya si ce beneficii ofera
In componenta bitterului suedez regasim plante precum anghinarea – un tonic digestiv puternic, gentiana – planta amara pura ce este folosita de mai bine de doua mii de ani, nucsoara – planta cu un efect tonic general, obligeana – planta cunoscuta de peste cinci mii de ani, rubarba, aloe, colacul babei, smirna, turmeric alb, frasinel, sofran, theriac venetian, camfor, angelica si sclipeti.
Biterul suedez poate fi administrat in diferite moduri, in functie de afectiunea de care sufera fiecare persoana in parte. Spre exemplu, in cazul problemelor interne, picaturile de bitter suedez trebuie diluate cu apa sau cu ceai si consumate mai apoi inainte de mesele principale. In cazul afectiunilor respiratorii, picaturile de bitter suedez pot fi chiar inhalate. In cele din urma, pentru afectiunile exterioare, picaturile de bitter suedez sunt benefice chiar si prin simpla aplicare pe piele.
Beneficiile acestei bauturi
Inca din cele mai vechi timpuri si pana in ziua de astazi, bitterul suedez este considerat un adevarat elixir al tineretii. Fie ca vorbim despre picaturi de bitter suedez, despre balsam ce are la baza acelasi bitter suedez, despre capsule sau ceai, consumul acestuia vine la pachet cu cateva beneficii extrem de importante pentru sanatate.
Bitterul suedez are in primul si primul rand capacitatea de a reduce starea de oboseala si senzatiile de surmenaj cu care ne confruntam cu totii in viata de zi cu zi. Daca este mirosit sau inspirat des, bitterul suedez are, de asemenea, puterea de a reduce durerile de cap si senzatiile de ameteala. Bitterul suedez se poate dovedi extrem de util si in cazul in care va confruntati cu un gat rosu, in acest caz fiind nevoie de aproximativ trei lingurite pe zi diluate in ceai.
Potrivit specialistilor, bitterul suedez are capacitatea de a ajuta organismul in procesul sau de refacere dupa o boala. Picaturile de bitter suedez mai pot reduce, de asemenea, si febra si durerile provocate de reumatism si luxatii. Bitterul suedez mai imbunatateste digestia si sustine in acelasi timp functia hepatica. Totodata, bitterul suedez stimuleaza si protejeaza bila. Nu in ultimul rand, bitterul suedez poate elimina viermii intestinali.
Despre bitterul suedez se mai spune ca poate stimula procesul de regenerare a pielii in cazul ranilor. De asemenea, se poate dovedi extrem de util si in cazul intepaturilor de insecte.