Ce este Hour of Code si cum te poate ajuta
Ce este Hour of Code si cum te poate ajuta

Ce este Hour of Code si cum te poate ajuta


Ce este Hour of Code. Locurile de munca in industria IT sunt la mare cautare in ultimii ani, tot mai multi tineri dorindu-si sa lucreze in acest domeniu. Un job in aceasta industrie nu numai ca vine la pachet cu un salariu foarte bun, dar aduce si multe alte beneficii.

Cel mai bun exemplu este flexibilitatea, poate cel mai cautat beneficiu in randul celor care isi doresc sa se angajeze in aceasta perioada. Avand cunostinte solide in IT poti lucra in orice tara a lumii si poti lucra, de asemenea, si in regim freelancing.

Nu este asadar de mirare ca tot mai multi tineri sunt atrasi de aceasta industrie. Tocmai din acest motiv vrem sa iti dam o veste buna. Se poate invata programare cu ajutorul unei platforme numite Hour of Code. Cel mai probabil, ai mai auzit deja de aceasta platforma, in ultimii ani vorbindu-se in dese randuri despre aceasta. Totusi, ce este, de fapt, Hour of Code si cum ne poate ajuta aceasta platforma in realitate? Aflam impreuna mai multe detalii in randurile urmatoare!

Ce este Hour of Code si cu ce te poate ajuta – Cuprins:

Ce este Hour of Code

Ce este Hour of Code
Ce este Hour of Code

Asa cum spuneam si mai devreme, Hour of Code este o platforma pe care se poate invata programare. Accesul pe platforma este gratuit in totalitate, Hour of Code dovedindu-se extrem de utila atat pentru cei mici, cat si pentru cei mai mari care nu vor sa ramana in urma cu tehnologia si isi doresc sa acumuleze cateva informatii in plus. Asadar, la doar un click distanta ai o platforma intreaga cu ajutorul careia poti deslusi tainele din codurile ce se afla in spatele website-urilor si aplicatiilor pe care le accesezi in fiecare zi.

Hour of Code a aparut ca o introducere in lumea IT, scopul principal al celor ce au gandit aceasta platforma fiind acela de a demonstra lumii intregi ca oricine poate invata un limbaj de programare. Asadar, vorbim despre o platforma ce este dedicata tuturor pasionatilor de programare si de coding, indiferent de varsta lor si de nivelul actual de cunostinte in domeniu.

Dandu-le credit celor ce se afla in spatele acestei platforme, Hour of Code este “un eveniment international care isi propune sa arate ca in ziua de astazi a invata sa programezi este mai simplu ca in urma cu cinci sau zece ani, cand nu aveai tehnologie si nici computere pe care sa lucrezi cum poti lucra astazi”. Asa a aparut Hour of Code, o platforma vizuala si prietenoasa care te invata concepte vizuale ce in mod normal sunt destul de dificil de invatat de la o varsta frageda.

Citeste si: Ce este Anonymous si cu ce se ocupa

Asa cum spuneam si mai devreme, platforma Hour of Code poate fi accesata de oricine isi doreste sa invete programare sau sa acumuleze cateva cunostinte in plus din acest domeniu. Accesand platforma, cursantii isi pot alege activitati in limba romana pe care sa le urmeze.

Bineinteles, exista si o serie intreaga de cursuri in limba engleza care pot fi urmate de cei interesati. Platforma se poate dovedi extrem de utila nu numai celor mici, cat si profesorilor, care pot organiza grupuri pentru aceasta platforma.

Activitatile sunt organizate in functie de varsta, existand chiar si cursuri dedicate celor mici, care inca sunt la gradinita. In acelasi timp, exista si cursuri mai complexe dedicate adultilor! Ce este cel mai important insa este faptul ca vorbim despre niste cursuri ce sunt destinate celor care nu au mai avut niciodata tangente cu lumea programarii. Cursurile sunt autoghidate, ceea ce inseamna ca pot fi intelese si urmate de oricine, indiferent de nivelul de pregatire pe care il are.

Evenimentul Hour of Code are loc in fiecare an in cadrul Saptamanii de Educatie in Informatica, organizata in perioada 6 – 12 decembrie. Platforma poate fi insa accesata in orice alta perioada a anului.