Ce este LinkedIn si cum te poate ajuta in cariera
Ce este LinkedIn si cum te poate ajuta in cariera

Ce este LinkedIn si cum te poate ajuta in cariera


Ce este LinkedIn si cum te poate ajuta in cariera. Iata ce trebuie sa stii daca si tu vrei sa te conectezi cu oamenii care au aceleasi interese profesionale ca ale tale.

Ce este LinkedIn si cum te poate ajuta in cariera – Cuprins:

Ce este LinkedIn

Ce este LinkedIn
Ce este LinkedIn

Facebook, Instagram sau TikTok sunt numai cateva dintre retelele de socializare pe care le accesam in fiecare zi, insa in ultima vreme s-a vorbit din ce in ce mai des si despre LinkedIn. Desi poate fi considerat tot o retea de socializare, LinkedIn se deosebeste destul de mult de retelele amintite mai devreme, aceasta punand accentul in special pe viata profesionala a utilizatorilor.

Prin LinkedIn utilizatorii isi pot cauta un nou loc de munca sau se pot conecta cu oameni care au aceleasi interese profesionale cu ale lor. Totusi, in ciuda faptului ca este una dintre cele mai cunoscute platforme de socializare, multi oameni inca nu stiu la ce foloseste LinkedIn si care sunt avantajele de care se pot bucura fiind prezenti pe ea. Asadar, haideti sa vorbim mai in detaliu despre ceea ce puteti face pe LinkedIn!

Citeste si: Ce este Uniunea Europeana si ce avantaje ofera

Mai mult decat atat, ne putem referi la LinkedIn ca la un CV online pe care il putem prezenta rapid si usor persoanelor care se ocupa de recrutare pentru firmele la care dorim sa aplicam pentru un loc de munca. Atentie insa, profilul de LinkedIn va fi ceva mai complex in comparatie cu un simplu CV care contine experienta profesionala pe care o avem pana in momentul de fata si cateva skill-uri dezvoltate.

Poate ca acum va intrebati de ce ne referim la LinkedIn ca la o retea de socializare in conditiile in care vorbim despre un asa-zis CV online. Ei bine, la fel ca si pe Facebook, si pe LinkedIn se pot distribui diverse materiale sau fotografii pe care sa le vada ceilalti utilizatori cu care esti conectat. Evident insa, este recomandat ca pe aceasta retea de socializare sa distribuiti fotografii sau articole care au o oarecare legatura cu viata profesionala.

Bineinteles, la fel ca si in cazul oricarei alte retele de socializare, si prin LinkedIn poti intra in contact cu ceilalti utilizatori. Cu ajutorul optiunii de chat ai posibilitatea de a te conecta cu alte persoane din aria ta profesionala sau din alte domenii de care esti interesat pentru a pune la punct posibile colaborari sau pentru a trimite aplicatii de job.

Branding personal prin intermediul retelei

Cum te poate ajuta LinkedIn
Cum te poate ajuta LinkedIn

LinkedIn se poate dovedi o unealta excelenta in cazul in care iti doresti sa iti dezvolti brand-ul personal. Bineinteles insa, pentru a face asta va fi nevoie de timp din partea ta. In primul si primul rand, vei avea nevoie de un profil completat cu toate detaliile necesare.

Fii atent atunci cand completezi toate aceste informatii, cu siguranta nu iti doresti ca aceste texte sa contina greseli gramaticale. Acorda atentie si fotografiei de profil pentru care optezi, fiind recomandat sa alegi o fotografie care sa te avantajeze din punct de vedere profesional.

Cand vorbim despre LinkedIn vorbim automat si despre networking online, acesta fiind practic punctul forte al acestei retele sociale. Investeste timp in aceasta retea si adu un plus de valoare prin ceea ce postezi si prin comentariile pe care le lasi.

Cu cat vei socializa mai mult cu alte persoane care lucreaza in domeniul tau, cu atat vei reusi sa te faci mai cunoscut in bransa. Asadar, pe LinkedIn nu este loc de timiditate, sfatul specialistilor fiind acela de a participa la discutii relevante pentru tine si de a initia dezbateri cu ceilalti utilizatori pe marginea unor subiecte de interes din sfera ta de activitate!

Cei care isi doresc ceva mai mult de la aceasta retea sociala pot opta pentru LinkedIn Premium. In momentul de fata, cei de la LinkedIn au patru planuri premium pe care le pun la dispozitia utilizatorilor care isi doresc sa isi gaseasca locul ideal de munca, utilizatorilor care vor sa descopere noi oportunitati de vanzare si celor isi doresc sa faca angajari.