Ce este nisipul kinetic si la ce se foloeste. Se vorbeste din ce in ce mai mult despre nisipul kinetic in ultimii ani in Romania, joaca cu el reprezentand noua moda printre cei mai multi dintre copiii din ziua de astazi. Iata ce trebuie sa stii!
Ce avantaje ofera acest nisip?
Are marele avantaj de a putea fi folosit chiar si in casa, neexistand riscul de a murdari pe jos! In plus, specialistii sustin ca joaca cu nisipul kinetic vine la pachet cu o serie intreaga de beneficii pentru cei mici, fiind chiar recomandat in mod special copiilor cu probleme de comportament.
Totusi, ce este, de fapt, nisipul kinetic si de ce a ajuns sa fie atat de indragit de cei mici? De asemenea, care sunt beneficiile pe care le aduce nisipul kinetic pentru copii? Aflam impreuna raspunsurile la toate aceste intrebari si alte detalii interesante despre nisipul kinetic in randurile urmatoare!
Lumea jucariilor este intr-o continua dezvoltare in ultimii ani, marii producatori incercand sa aduca pe piata fel si fel de noutati care sa ii atraga pe cei mici.
In categoria jucariilor a fost inclus si acest nisip kinetic, o inventie relativ noua de pe aceasta piata, dar care a prins de minune in randul copiilor din intreaga lume. Astfel, nu este de mirare ca in ziua de astazi ii auzim pe mai toti parintii din jurul nostru ca sunt in cautare de nisip kinetic pentru odraslele lor!
Ce este nisipul kinetic
La prima vedere, am putea spune ca nisipul kinetic este un simplu nisip, care seamana cu nisipul normal pe care il stim cu totii. Nu este asa insa, nisipul kinetic avand de partea sa cateva avantaje extrem de importante. Mai exact, este usor de modelat, nu se imprastie si nu face mizerie! Ceea ce inseamna ca cei mici se pot juca cu acest nisip kinetic oriunde vor ei, chiar si in casa.
Nisipul kinetic este format in proportie de 98% din nisip normal, insa restul de 2% fac adevarata magie. Mai exact, este vorba despre niste polimeri care sunt adaugati in nisipul normal, rolul acestora fiind acela de a face nisipul usor de modelat, ca si cum ar fi tot timpul ud. In comparatie insa cu nisipul ud, nisipul kinetic nu se lipeste de maini si nici de hainele copiilor. De asemenea, nu se va imprastia pe jos si nici nu se va lipi de suprafetele cu care intra in contact.
Cei mici par sa indrageasca extrem de tare nisipul kinetic, acesta fiind in primul si primul rand moale si placut la atingere. Apoi, nisipul kinetic se poate taia si corecta, imbinand o serie intreaga de culori si forme de tot felul. Avand o textura speciala, nisipul kinetic isi poate pastra forma in timpul jocurilor. Nisipul kinetic este inodor si nu poate provoca niciun fel de alergii. Nu in ultimul rand, nisipul kinetic nu este toxic si nu sustine dezvoltarea microorganismelor.
Beneficiile folosirii acestiu tip de nisip
Nisipul kinetic reuseste sa inlocuiasca cu succes nisipul normal pe care il stim cu totii, acel nisip pe care cei mici il au la dispozitie in marea majoritate a locurilor de joaca special amenajate.
In situatiile in care afara ploua sau atunci cand parintii nu au timp sa iasa cu cei mici la joaca, nisipul kinetic se poate dovedi extrem de util. Copiii vor putea avea bucuria de a face forme in nisip chiar la ei acasa, cu ajutorul acestui nisip kinetic despre care vorbim in materialul de astazi.
Citeste si: Ce este taurina si ce beneficii ofera
Potrivit specialistilor, nisipul kinetic stimuleaza abilitatile creative ale celor mici, acestia avand posibilitatea de a crea permanent tot ce isi pot imagina. De asemenea, nisipul kinetic stimuleaza motricitatea fina a celor mici si dezvolta creativitatea.
In acelasi timp, joaca cu nisipul kinetic sustine inteligenta emotionala a copiilor si stimuleaza dezvoltarea cognitiva a acestora. Este recomandat si pentru terapia de relaxare sau pentru terapia senzoriala, putand fi folosit in aceste scopuri chiar si de catre persoanele adulte. Nu in cele din urma, nisipul kinetic poate fi inclus in terapiile ocupationale ale copiilor cu deficiente tactile.
Nisipul kinetic este recomandat si copiilor care se confrunta cu afectiuni din spectrul autist. In cele mai multe dintre cazuri, terapiile clasice nu dau aproape niciun rezultat. Copiii cu astfel de probleme nu pot comunica la fel ca ceilalti copii, devenind necomunicativi, necooperanti si irascibili.