Ce este nunta de zahar si ce marcheaza
Ce este nunta de zahar si ce marcheaza

Ce este nunta de zahar si ce marcheaza


Ce este nunta de zahar. Nunta este in cele mai multe cazuri unul dintre cele mai importante evenimente din viata unui cuplu. Sa faci o nunta nu este atat de greu, trebuie sa recunoastem, insa misiunea dificila incepe atunci cand vorbim despre mentinerea acelei relatii si a familiei abia intemeiate pana la finalul vietii.

Fiecare cuplu isi sarbatoreste anii de casatorie, traditiile populare atribuind chiar cate un simbol anilor ce au trecut de la nunta. Spre exemplu, te-ai intrebat vreodata ce este, de fapt, nunta de zahar si cati ani de la casatorie se aniverseaza cu aceasta ocazie? Hai sa aflam impreuna mai multe detalii despre acest subiect!

Ce este nunta de zahar si ce marcheaza – Cuprins:

Ce este nunta de zahar

Ce este nunta de zahar
Ce este nunta de zahar

Exista trei mari aniversari in viata de dupa nunta a unui cuplu, cunoscute in termeni populari sub numele de “nunta de argint”, “nunta de aur” si “nunta de diamant”. Nunta de argint se aniverseaza cu ocazia implinirii a 25 de ani de la casatorie, in timp ce nunta de aur este celebrata atunci cand se implinesc 50 de ani de la casatorie. O jumatate de secol, o viata intreaga aproape traita alaturi de persoana draga! In cele din urma, nunta de diamant se sarbatoreste cu ocazia implinii a 75 de ani de la nunta.

Lasand la o parte aceste trei mari aniversari pe care orice cuplu le sarbatoreste, exista cate o astfel de sarbatoare simbolica in fiecare an de dupa casatorie. Practic, relatia de dragoste dintre doi soti este celebrata an de an, in ziua in care a avut loc nunta. Daca vrem, putem spune ca trecerea timpului reprezinta evolutia relatiei dintre cei doi soti. Astfel, in fiecare an, cuplul sarbatoreste bucuria de a mai fi petrecut inca un an impreuna.

La un an de la nunta in popor se spune ca se sarbatoreste nunta de hartie. Daca va intrebati de ce a fost aleasa tocmai hartia drept simbol pentru implinirea unui an de la casnicie, ei bine, explicatia este destul de simpla. Hartia se poate rupe foarte usor, la fel cum se poate intampla si cu relatia dintre cei doi soti la doar un an de la nunta, relatie care este inca extrem de fragila. La doi ani de la nunta, cuplul aniverseaza nunta de bumbac, in timp ce nunta de piele este sarbatorita la trei ani de la nunta.

Aniversare
Aniversare

Mergem mai departe si va spunem ca la patru ani de la nunta in viata unui cuplu este aniversata nunta de flori. Se spune ca dupa ce a trecut perioada de obisnuinta a primilor ani de casnicie, celor doi soti viata li se pare frumoasa precum o floare. An dupa an, casnicia este din ce in ce mai puternica, asa ca la cinci ani de la nunta este aniversata nunta de lemn. In popor, lemnul este simbolul cunoasterii si al progresului.

La sase ani de la nunta este sarbatorita nunta de zahar si nunta de fier, in popor spunandu-se ca dupa sase ani casnicia a devenit dulce ca zaharul si tare ca fierul. Mai departe, la sapte ani de la momentul nuntii este celebrata nunta de cupru, cuprul fiind considerat simbolul echilibrului si al iubirii.

Apoi, la opt ani de la nunta, in viata unui cuplu este sarbatorita nunta de bronz sau nunta de lut, lutul fiind vazut drept simbolul primordial al tuturor miturilor facerii, in timp ce bronzul este considerat simbolul rezistentei, stabilitatii si statorniciei.

Nunta de salcie este aniversata la noua ani de casnicie, salcia fiind mai degraba un simbol important in lumea orientala, acolo unde duce cu gandul la nemurire si la vindecare. Mai departe, la 10 ani este celebrata nunta de tinichea, iar un an mai tarziu este aniversata nunta de otel.

Citeste si: Ce este balayage si in ce consta aceasta tehnica

La 12 ani de la oficializarea casniciei este celebrata nunta de matase, matasea simbolizand profunzimea si idealul. An dupa an, un cuplu sarbatoreste apoi nunta de dantela, nunta de fildes si nunta de cristal. La 20 de ani este aniversata nunta de portelan, acesta fiind simbolul increderii si al daruirii.

Asa cum spuneam mai devreme, la 25 de ani de casnicie este aniversata nunta de argint, urmata mai apoi de nunta de perla la 30 de ani, nunta de coral la 35 de ani, nunta de rubin la 40 de ani si nunta de safie la 45 de ani, nunta de aur la 50 de ani, nunta de smarald la 55 de ani, nunta de ametist la 60 de ani, nunta de alabastru la 65 de ani si nunta de platina la 70 de ani. In cele din urma, la 75 de ani de casnicie este celebrata nunta de diamant, diamantul fiind considerat cea mai dura piatra de pe pamant.