Ce este regula lui 8 si cum ne poate influenta viata
Ce este regula lui 8 si cum ne poate influenta viata

Ce este regula lui 8 si cum ne poate influenta viata


Ce este regula lui 8. Multi oameni din jurul nostru isi ghideaza viata mai mult sau mai putin in functie de niste reguli. Una dintre acestea este asa-numita regula a lui 8, regula despre care au vorbit in mai multe randuri si anumiti neurochirurgi si specialisti din tara noastra si nu numai.

Spre exemplu, Dr. Vlad Ciurea sustine ca trebuie sa functionam intre anumiti parametri daca ne dorim sa ne simtim bine la modul general, adica sa fim sanatosi si plini de energie. Totusi, ce este, de fapt, regula lui 8 si cum ne poate influenta aceasta viata de zi cu zi? Haideti sa aflam mai multe detalii despre aceasta regula in randurile urmatoare!

Ce este regula lui 8 si cum ne poate influenta viata – Cuprins:

Ce este regula lui 8

Ce este regula lui 8
Ce este regula lui 8

Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai cunoscuti neurochirurgi din tara noastra si profesor universitar, sustine ca activitatea cerebrala maxima a unei persoane este intr-un anumit interval orar.

Tinand cont asadar de ritmul circadian al corpului, activitatea maxima cerebrala a creierului nostru are loc intre orele 10 si 12, respectiv intre orele 16 si 18.

Asta nu inseamna ca nu ai voie sa dormi dupa-amiaza sau altceva, insa ar fi indicat ca in aceste intervale orare sa iti programezi fix acele activitati care sunt cele mai dificile. 

Mai departe, avem regula lui 8, regula care a fost adusa in atentia publicului pentru prima data de specialistii germani. Este o regula extrem de simpla, care spune ca omul are nevoie intr-o zi de 8 ore de somn, de 8 ore de relaxare si de 8 ore de munca.

Citeste si: Ce este cafeaua Dalgona si care este reteta

Ajungem astfel la concluzia simpla ca nimic facut in exces nu este benefic. Nu este bine nici sa lucram foarte mult, neglijand toate celelalte aspecte ale vietii noastre personale. Nu este bine insa nici sa neglijam munca si doar sa ne distram si odihnim toata ziua. 

Potrivit profesorului universitar Vlad Ciurea, este de preferat ca seara sa facem ceea ce ne face placere. Astfel, ar fi bine sa evitam sa muncim seara, fiind de preferat sa ascultam muzica, sa ne uitam la un film bun, sa citim o carte sau sa petrecem timp de calitate alaturi de cei dragi.

Conform spuselor specialistului, optimismul conteaza enorm pentru calitatea vietii noastre de zi cu zi, motiv pentru care ar trebui sa incercam, cel putin in anumite momente ale zilei, sa nu ne mai expunem atat de mult stirilor negative ce ne sunt prezentate de mass-media.

Obiceiuri care ne scurteaza viata

Suparare
Suparare

Mergand mai departe, Prof. Univ. Dr. Vlad Ciurea vorbeste si despre acele obiceiuri pe care le avem multi dintre noi si care ne-ar putea scurta viata in timp. Potrivit spuselor sale, cearta, scandalul si supararile nu sunt deloc benefice pentru corpul si creierul uman, acestea ajungand sa ne afecteze in timp mai mult decat am putea crede.

In opinia specialistului, ar trebui sa incercam pe cat putem de mult sa evitam din vietile noastre sentimentele de invidie, de frustrare, de tristete, ele nefacand nimic altceva decat sa ne omoare pe interior. De asemenea, contrazicerile, parlamentarile ar trebui eliminate complet din viata noastra de zi cu zi. 

Desi de multe ori ne este greu, fiecare dintre noi este dator catre el insusi sa incerce sa vada partea plina a paharului. Astfel, este de preferat sa avem o gandire pozitiva, sa fim mai optimisti si sa zambim mai des. Ne putem inconjura de cei dragi, ne putem indrepta atentia catre acele lucruri si activitati care ne fac placere si asa mai departe.

Totul pentru a nu cadea prada pesimismului. Potrivit neurochirurgului, in acest fel putem evita o serie intreaga de probleme de sanatate si, cel mai important, ne putem prelungi viata. In plus, calitatea vietii va creste odata ce vom reusi sa ne bucuram mai mult de ceea ce ne inconjoara!