Ce este Revolut si cum poti sa folosesti serviciile companiei
Ce este Revolut si cum poti sa folosesti serviciile companiei

Ce este Revolut si cum poti sa folosesti serviciile companiei


Ce este Revolut. Daca si tu te-ai intrebat acest lucru, iti explicam ce trebuie sa stii despre aceasta companie, dar mai ales cum poti sa ii folosesti serviciile pe care le pune la dispozitie pentru utilizatorii sai.

Ce este Revolut si cum poti sa folosesti serviciile companiei – Cuprins:

Ce este Revolut si ce servicii ofera

Ce este Revolut si ce servicii ofera
Ce este Revolut si ce servicii ofera

Revolut a luat fiinta in urma cu aproximativ sase ani, in data de 1 iulie 2015, fiind recunoscut drept un serviciu care ofera o alternativa bancara digitala. Practic, Revolut ofera utilizatorilor sai aproape tot ce ofera si o banca, totul putandu-se face insa doar prin intermediul unei aplicatii de pe telefonul mobil.

In tara noastra, compania si-a inceput activitatea in luna mai a anului 2018. De asemenea, mai putem spune ca Revolut ofera conturi, carduri si servicii bancare fara tarife pentru tranzactiile internationale. Sa le luam insa pe rand pentru a ne lamuri cu totii ce este Revolut!

In primul si primul rand, Revolut le ofera utilizatorilor posibilitatea de a deschide un cont curent in aplicatie extrem de usor, intregul proces durand numai cateva minute. De asemenea, utilizatorii pot efectua transferuri domestice si internationale gratuite. Utilizatorii pot detine si schimba 25 de monede prin intermediul aplicatiei mobile folosind cursul de schimb real (interbancar), fara a plati taxe si comisioane ascunse.

Cei care isi doresc sa apeleze la serviciile celor de la Revolut isi pot indrepta atentia catre una dintre cele trei alternative oferite de acestia: cont standard – care nu are niciun fel de cost, cont premium – care vine la pachet cu mai multe servicii, respectiv cont metal – cu servicii extinse.

In functie de preferintele fiecaruia, utilizatorii pot opta sa foloseasca numai un card virtual si sa faca plati exclusiv online. In schimb, cei de la Revolut ofera si un card fizic, contactless, care poate fi comandat direct din aplicatie. Costul este de 27 de lei, iar timpul de livrare difera in functie de tipul de card ales. In mod normal, cardul va ajunge la destinatar in aproximativ o saptamana. Pentru un cont Revolut pot fi activate pana la trei carduri fizice si cinci carduri virtuale.

Cum sa folosesti Revolut

POS
POS

Atentie insa, utilizatorii acestui serviciu trebuie sa stie ca vor avea nevoie si de un alt cont bancar, prin intermediul acestuia urmand sa isi alimenteze contul Revolut. Pentru a alimenta contul Revolut, se poate opta pentru una dintre urmatoarele variante: transfer bancar, “topping up”, Apple Pay sau Google Pay.

Potrivit recomandarilor celor de la Revolut, este indicat sa iti alimentezi contul cu aceeasi moneda pe care o detii in contul bancar. Pentru a putea folosi contul Revolut, trebuie sa stii ca este obligatoriu sa alimentezi contul cu o suma minima de 50 de lei.

Daca alegi contul standard, gratuit, trebuie sa stii ca vei putea retrage bani de la bancomat cu comision zero in limita a 800 de lei pe luna. Dupa ce vei depasi aceasta suma, comisionul aplicat va fi de 2%.

Contul Revolut ofera un avantaj important celor care calatoresc des in afara tarii, utilizatorii putand face schimb valutar cu un numar semnificativ de monede. Schimbul valutar va fi facut la rata de schimb interbancara, adica la acea rata dinamica la care bancile schimba valute intre ele.

Aceasta rata de schimb este dinamica, schimbandu-se constant in aplicatie. Schimburile valutare realizate in timpul saptamanii sunt realizate direct la rata de schimb interbancara, in timp ce pentru schimburile valutare realizate in weekend este aplicata o marja de pana la 1%. Schimburile valutare sunt gratuite pana in limita de 20.000 de lei pe luna, dupa care este aplicata o taxa de 0.5%.

Un alt avantaj pe care il au utilizatorii Revolut este acela al notificarilor primite imediat pe telefon, in momentul in care sunt cheltuiti banii. Utilizatorii au acces de asemenea la instrumente de bugetare si masuri de securitate sporita. Spre exemplu, se pot utiliza gratuit carduri virtuale de unica folosinta sau se pot activa setari de siguranta care au la baza locatia utilizatorului.

Totodata, utilizatorii isi pot debloca cardul direct din aplicatie, in timp ce cardurile pot fi dezactivate doar pentru anumite tipuri de tranzactii (contactless, swipe, plati online, retrageri de numerar). Bineinteles, utilizatorii pot seta si anumite limite de cheltuieli pentru fiecare card.