Ce este Snapchat si cui se adreseaza
Ce este Snapchat si cui se adreseaza

Ce este Snapchat si cui se adreseaza


Ce este Snapchat. Retelele de socializare sunt, fara nici cea mai mica indoiala, destul de populare in tara noastra, fiind utilizate deopotriva atat de cei mai tineri dintre cei care isi petrec timpul liber in mediul online, cat si de cei mai inaintati in varsta.

Facebook, Instagram si Tik-Tok sunt fara doar si poate cele mai populare trei retele de socializare printre utilizatorii romani de internet, ultima dintre cele trei reusind in 2020 sa castige un numar urias de fani. Snapchat este, de asemenea, destul de populara printre romani, insa in special printre adolescenti.

Ce este Snapchat si cui se adreseaza – Cuprins:

Ce este Snapchat

Ce este Snapchat
Ce este Snapchat

Succesul Snapchat a venit intr-un context in care Facebook a devenit o retea de socializare prea serioasa pentru cei cu varste nu prea inaintate. Pe reteaua lui Mark Zuckerberg se posteaza din ce in ce mai des pe subiecte complexe, incepand de la chestiuni ce tin de actualitatea de zi cu zi si pana la probleme politice sau economice.

In aceste conditii, nu este de mirare ca adolescentii au migrat pe alte retele de socializare, cautand mai multa distractie. Ceea ce au si gasit pe Tik-Tok si pe Snapchat, despre cea din urma dorindu-ne si noi sa vorbim mai in detaliu in randurile urmatoare. 

Asadar, ce este Snapchat?! Ei bine, vorbim despre o retea de socializare gratuita in care utilizatorii pot partaja intr-un mod distractiv poze si filmulete video.

Utilizatorii pot impartasi cu prietenii tot felul de “momente caraghioase”, avantajul oferit de aceasta aplicatie fiind acela ca filmuletele vor disparea in numai zece secunde de la momentul publicarii.

Chiar daca Tik-Tok este pe val la ora actuala, Snapchat ramane o retea de socializare destul de populara printre tinerii atat din tara noastra, cat si din restul lumii. 

Snapchat s-a facut cunoscut in randul utilizatorilor de internet prin setarea unei directii noi in social media, punand accentul pe o interactiune intre utilizatori prin intermediul unor stickere virtuale si a unor obiecte de realitate augmentata.

In timp, aplicatia a evoluat destul de mult, preluand tendintele de moment de la celelalte aplicatii de social media. Asadar, acum nu mai vorbim despre o simpla aplicatie prin care doi prieteni isi pot impartasi niste filmulete funny intre ei, ci despre o retea mai complexa care include o sectiune pentru Stories (disponibile pentru 24 de ore, pe modelul Instagram sau Facebook) si o sectiune de “Discover”.

Cati utilizatori are aceasta retea de socializare

Telefon mobil
Telefon mobil

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, cei care au pus bazele acestei retele de socializare au incercat sa isi concentreze atentia inspre o directie ceva mai distractiva, tocmai pentru a ii atrage pe cei mici catre acest canal de social media.

Astfel, atunci cand trimiti o fotografie unui prieten, spre exemplu, poti utiliza lentile, filtre caraghioase, geo-filtre, autocolante, emoji-uri si instrumente de desen, rezultatul final fiind un Snap extrem de personalizat. 

Potrivit statisticilor de la aceasta ora, Snapchat are aproape 300 de milioane de utilizatori in toate colturile lumii. Cei mai multi dintre acestia, putin peste 100 de milioane, provin din Statele Unite ale Americii.

Citeste si: Ce este Instagram si cand a fost incarcata prima fotografie

India este pe locul doi in acest clasament, cu 100 de milioane de utilizatori ai aplicatiei. La mare distanta in spatele celor doua se claseaza Franta si Marea Britanie, cu 23, respectiv 20 de milioane de utilizatori activi ai aplicatiei.

La fel ca si in cazul oricarei alte aplicatii de acest fel, si Snapchat este foarte usor de instalat pe orice telefon. Aplicatia trebuie descarcata mai intai din Play Store sau din App Store. Apoi, trebuie sa iti faci un cont, la care vei adauga si un numar de telefon.

Prin intermediul acestuia vei ajunge cu contul tau nou creat la prietenii din agenda care sunt deja inregistrati pe platforma. Odata ce te-ai logat, primul ecran pe care il vei vedea este cu camera foto pornita. Cu un click pe bulina din partea de jos a ecranului vei realiza o fotografie, iar cu apasare mai lunga pe acea bulina vei realiza un videoclip scurt.