Ce este Tinder si cum functioneaza aceasta aplicatie. Aplicatiile de dating s-au dovedit mereu a fi la moda printre posesorii de telefoane inteligente, printre cele mai populare de-a lungul timpului numarandu-se Badoo, OKCupid, Bumble sau Match.
De departe insa, Tinder a fost intotdeauna cea mai descarcata aplicatie de acest fel, fiind apreciata de marea majoritate a utilizatorilor care au incercat-o. In plus, Tinder este disponibil in peste 190 de tari din intreaga lume, fiind folosita la aceasta ora de oameni din toate colturile planetei.
Ce este Tinder
Site-urile de matrimoniale au fost, intr-adevar, la moda la un moment dat, insa tehnologia a evoluat extrem de mult, pe internet aparand celebrele retele de socializare care au facut ca interactiunile dintre oameni sa fie mult mai usor realizabile. Odata cu acestea au aparut si aplicatiile de dating, bineinteles! Spre deosebire de retele de socializare clasice, aplicatiile de dating aveau un scop precis, si anume de a uni oamenii care se aflau in cautarea perechii.
Asadar, fie ca oamenii sunt in cautarea unor relatii serioase pe termen lung, fie ca sunt interesati mai mult de o relatie fara obligatii si care nu presupune niciun fel de angajamente serioase din partea celor doi parteneri, Tinder promite sa fie un intermediar pe cinste. Tot ce trebuie sa faci pentru inceput este sa te inregistrezi pe platforma si sa iti creezi un profil.
Potrivit statisticilor, aplicatia Tinder este folosita la ora actuala de peste 57 de milioane de utilizatori din intreaga lume. Ca si curiozitate, trebuie sa va spunem ca o buna parte dintre acesti utilizatori sunt de sex masculin. Mai exact, la finalul anului trecut, aproape 77% dintre cei activi pe Tinder erau barbati.
De asemenea, la finalul anului 2020, cei mai multi dintre cei prezenti pe Tinder aveau varste cuprinse intre 30 si 44 de ani. Aceste cifre dovedesc popularitatea actuala a aplicatiei in toate categoriile de varsta, in primul an de la aparitie pe platforma fiind activi aproape exclusiv utilizatori cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani.
Cum functioneaza aceasta aplicatie
Chiar daca principiul de functionare din spatele Tinder este unul cat se poate de simplu, specialistii sustin ca cei care au creat aceasta platforma au revolutionat domeniul aplicatiilor de dating. Ca sa intelegem de la bun inceput cum functioneaza aceasta aplicatie, trebuie sa va spunem doar ca utilizatorilor li se arata fotografii ale unor posibili pretendenti care se afla in zona intr-un anumit moment. Cu un swipe dreapta dai “like” acelei persoane, iar cu un swipe stanga spui practic “nu”.
In cazul in care utilizatorul pentru care ai facut swipe dreapta a procedat la fel, urmeaza un asa numit “match” (potrivire) intre cei doi. Dupa ce aceasta potrivire s-a realizat, cei doi utilizatori pot vorbi in cadrul unui chat privat pentru a afla mai multe informatii sau pentru a isi da intalnire. Totodata, exista posibilitatea ca “joaca sa continue”, ceea ce inseamna ca poti da cate swipe dreapta doresti in continuare.
Citeste si: Ce este ascendentul si cum il calculezi
In prezent, aplicatia vine si cu o versiune Tinder Gold, care presupune plata unui abonament pentru niste functionalitati suplimentare. Astfel, cei care platesc pentru Tiner Gold au posibilitatea de a vedea cine a dat swipe dreapta pe profilul sau, functionalitate care nu este disponibila in cadrul versiunii standard, care este gratuita. La mijlocul anului trecut, peste 6 milioane de utilizatori platisera pentru versiunea Tinder Gold.
Inregistrarea pe platforma este extrem de usoara si rapida. Pentru inceput, trebuie sa descarcati aplicatia din Google Play Store sau din Apple Store. Apoi, inregistrarea se poate face foarte usor folosind profilul de Facebook, de acolo urmand sa se importe mai multe informatii. De asemenea, va fi nevoie de un numar de telefon, pe acesta urmand sa primiti un SMS de verificare.