Ce este ascendentul si cum il calculezi
Ce este ascendentul si cum il calculezi

Ce este ascendentul si cum il calculezi


Ce este ascendentul si cum il calculezi. Zodiile joaca un rol important in viata fiecaruia dintre noi, insa nu putini sunt cei care nu stiu ca ascendentul zodiacal se poate dovedi de multe ori si mai important pentru astrograma. Se spune ca ascendentul zodiacal este definitoriu pentru imaginea unui om in societate si pentru relatia pe care o are acesta cu tot ceea ce se regaseste in jurul sau.

De asemenea, ascendentul mai mare o influenta foarte puternica asupra temperamentului omului. Totusi, cei mai multi dintre noi nu stiu ce este, de fapt, ascendentul si de ce este atat de important in viata noastra! Aflam impreuna raspunsurile la toate aceste intrebari si multe alte detalii interesante in randurile urmatoare!

Ce este ascendentul si ce inseamna exact – Cuprins:

Ce este ascendentul

Ce este ascendentul
Ce este ascendentul

In primul si primul rand, trebuie sa stim ca atunci cand vorbim despre ascendent trebuie sa stim in mod obligatoriu ora la care s-a nascut o persoana. Ascendentul este notat in astrograme cu ASC si este semnul zodiacal care se afla la orizontul estic in momentul nasterii.

Practic, ascendentul este zodia care rasare in momentul nasterii unui om. In cazul in care un om se naste in zorii zilei, la rasaritul soarelui, ascendentul va fi in acelasi semn zodiacal al nativului. In celelale cazuri, ascendentul se calculeaza in functie de numarul de ore trecute intre rasaritul soarelui si momentul nasterii.

Asa cum spuneam si in randurile de inceput, de multe ori ascendentul se dovedeste a fi mai important pentru o persoana decat zodia in sine. Spre exemplu, daca la momentul nasterii in semnul in care se afla ascendentul se gasesc mai multe planete, exista o sansa foarte mare ca acea persoana sa aiba mai mult caracteristicile zodiei in care are ascendentul decat cele ale zodiei in care s-a nascut.

Potrivit specialistilor in domeniu, ascendentul influenteaza inainte de toate aspectul fizic al nativului si prima impresie pe care o lasa acesta asupra persoanelor din jur. Cand spunem asta nu ne referim numai la infatisarea fizica a unei persoane, ci si la modul in care aceasta reactioneaza atunci cand se confrunta cu diverse situatii.

Ascendentul se poate dovedi definitoriu si atunci cand vorbim despre starea de sanatate generala a unei persoane. Ascendentul poate indica organele sau zonele sensibile ale organismului fiecarei persoane. Si asta dintr-un motiv extrem de simplu, intre corpul nostru fizic si cel energetic existand o legatura stransa, ceea ce inseamna ca o problema de natura medicala apare prima si prima data in corpul energetic, si abia mai apoi in corpul fizic.

Cum iti calculezi ascendentul

Zodiac
Zodiac

Dupa ce ai citit toate aceste randuri, fara doar si poate esti deja curios sa stii care este ascendentul tau, nu-i asa?! Pentru calcularea acestui ascendent este extrem de important sa stii ziua nasterii si ora la care te-ai nascut. Ora este vitala pentru calcularea corecta a ascendentului, chiar si zece minute putand influenta in mod semnificativ toate aceste calcule.

De la linia ascendentului se calculeaza Casa I a horoscopului natal, aceasta fiind Casa corespunzatoare cu propriul ego, cu personalitatea, cu temperamentul si cu comportamentul tau in societate. Asa cum spuneam si in randurile anterioare, ascendentul se dovedeste a fi extrem de important si atunci cand vine vorba despre modul in care reactionezi atunci cand esti in pus in fata unor situatii de toate felurile.

Citeste si: Ce este ezoterismul. Cele mai cunoscute practici ezoterice

Asadar, ascendentul, cu tot sistemul astrologic din jurul sau, ne diferentiaza pe noi ca indivizi. Mai exact, doua persoane nascute in aceeasi zi si in acelasi loc de pe pamant vor fi in realitate extrem de diferite tocmai datorita acestui ascendent despre care vorbim astazi. Chiar daca se afla in acelasi loc pe cer, planetele vor fi dispuse diferit pe astrograma fiecarei persoane, pornind de la sistemul de axe si case astrologice.

Astrologii sustin ca ascendentul devine din ce in ce mai important pentru o persoana in jurul varstei de 28 – 30 de ani. Pana la maturitate, cei mai multi dintre oameni sunt condusi in special de influentele zodiei natale. Important de precizat insa, caracteristicile zodiei natale nu se vor pierde automat dupa implinirea acestei varste, ci doar se vor completa mai bine cu cele conferite de zodia ascendenta.