Ce este un bideu si la ce foloseste
Ce este un bideu si la ce foloseste

Ce este un bideu si la ce foloseste


Ce este un bideu si la ce foloseste. Considerat indispensabil in baile occidentalilor din anumite tari din vest si nu numai, bideul se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare si in tara noastra in ultimii ani.

Igiena este esentiala pentru fiecare dintre noi, iar bideul aduce cu sine in acest sens o serie intreaga de avantaje pentru cei ce il utilizeaza, specialistii ajungand chiar sa il recomande pentru spalarea zonelor intime. Astfel, bideul poate fi considerat in prezent o necesitate pentru multi.

In timp ce nu putini oameni au ajuns sa ii inteleaga utilitatea si sa il aprecieze la adevarata sa valoare, bideul naste inca destule controverse. Unii il considera inutil, iar altii nu stiu prea multe despre cum poate fi folosit. Asadar, ce este, de fapt, bideul si de ce este atat de apreciat de cei care il folosesc? Aflam impreuna mai multe detalii despre acest subiect in randurile urmatoare!

Ce este un bideu si la ce foloseste – Cuprins:

Ce este un bideu

Ce este un bideu
Ce este un bideu

Sa incepem cu inceputul si sa spunem ca bideul nu este un obiect sanitar ultra-modern ce tocmai a ajuns in baile anumitor oameni. Bideul a aparut pentru prima data in Franta, in secolul al 18-lea, la curtea regelui Ludovic al XIV-lea. Exista insa anumite documente care atesta faptul ca bideul ar fi fost utilizat inca din secolul al XVII-lea. La acea vreme, bideul a aparut din nevoia curatarii rapide si eficiente a zonelor intime, fara ca acest lucru sa mai necesite scoaterea hainelor.

Potrivit specialistilor, bideul a reusit de-a lungul ultimelor secole sa produca o adevarata revolutie in domeniul igienei personale, ajungand sa fie apreciat la scara larga pe continentul european si nu numai. Spre exemplu, dupa ce a devenit extrem de popular in occidentul european, bideul a fost adoptat in cele din urma si de mai multe popoare din Orientul Mijlociu si chiar si din Asia.

Si totusi, ce este, de fapt, un bideu? Ei bine, putem spune ca este un fel de chiuveta joasa, situata de cele mai multe ori imediat langa toaleta, folosita pentru curatarea zonelor intime, in special dupa utilizarea toaletei.

Avand baterii de apa calda si rece, bideul controleaza un flux de apa curata care curge de dedesubt. Bideul este atat de recomandat tocmai datorita faptului ca permite curatarea si igienizarea zonelor intime mult mai eficient decat o face hartia igienica.

Tipuri de bideuri

Tipuri de bideuri
Tipuri de bideuri

In prezent, pe piata exista doua tipuri de bideuri spre care va puteti indrepta atentia. Bideul clasic este acel bideu individual, suspendat sau cu stativ, in timp ce cel de-al doilea tip este reprezentat de un vas de WC cu functia de bideu incorporata.

Bideul clasic, cel pe care il stim cu totii, este un obiect sanitar de sine statator, fiind complet separat de vasul de toaleta. Functia sa principala este, bineinteles, asa cum spuneam si in randurile anterioare, igienizarea zonelor intime.

Se poate opta fie pentru un bideu clasic cu stativ, fie pentru unul suspendat. Desi este preferat de cei mai multi, acest tip de bideu are marele dezavantaj de a avea nevoie de ceva spatiu suplimentar pentru a fi instalat.

In cazul in care ai o baie nu prea mare, poti apela la aceasta solutie inovatoare oferita de vasul de WC cu functie de bideu incorporata. Functia de bideu este atasata capacului vasului si functioneaza la fel cum o face si un bideu clasic.

Avantajele utilizarii unui bideu

Bideu
Bideu

Atunci cand vorbim despre avantajele pe care ni le aduce un bideu trebuie sa ne referim in primul si primul rand la igiena personala. Din acest punct de vedere, bideul previne riscul aparitiei bolilor locale in zona intima. PH-ul din zona intima se mentine in parametri optimi, in timp ce igienta este facuta in mod corespunzator.

Potrivit specialistilor, utilizarea unui bideu este recomandata in mod special acelor oameni care sufera de unele afectiuni ale colonului sau de hemoroizi.

Citeste si: Ce este bitterul suedez si la ce e bun

Utilizarea unui bideu ne poate aduce si un plus de confort, motivul fiind unul cat se poate de evident, si anume ca nu mai suntem nevoiti sa ne mai deplasam de la toaleta pana la dus.

Bideul se poate dovedi ideal si pentru cei care nu pot sa se miste cu usurinta din cauza diferitelor probleme de ordin medical. Potrivit specialistilor, bideul se poate dovedi extrem de util in cazul femeilor insarcinate si pentru mamelele ce trebuie sa spele copiii dupa ce acestia au fost la toaleta.

Nu in ultimul rand, sa nu uitam sa spunem ca utilizarea bideului reduce consumul de hartie igienica, ceea ce contribuie la protejarea mediului inconjurator.