Ce este un hostel si cum te poate ajuta in calatorii
Ce este un hostel si cum te poate ajuta in calatorii

Ce este un hostel si cum te poate ajuta in calatorii


Ce este un hostel si cum te poate ajuta sa faci economii in calatorii. Oamenii isi doresc sa calatoreasca din ce in ce mai des si mai mult, tinerii in special fiind intr-o cautare continua a noi si noi experiente din toate colturile lumii.

Calatoritul este fara doar si poate una dintre cele mai frumoase si interesante pasiuni pe care le putem avea, insa trebuie sa recunoastem ca nu este deloc atat de ieftin. In special pentru cei mai tineri, abia iesiti de pe bancile unei facultati, spre exemplu.

Atunci cand vorbim despre planificarea bugetului pentru o calatorie observam ca o buna parte din cheltuielile pe care le avem se duce pe cazari. Hotelurile nu sunt deloc ieftine, in special cele din marile orase europene si nu numai. Oamenii au insa si o alta varianta atunci cand vine vorba despre cazare atunci cand calatoresc, si anume hostelul.

Ce este un hostel si cum te poate ajuta in calatorii – Cuprins:

Ce este un hostel

Ce este un hostel
Ce este un hostel

Desi nu sunt atat de populare in tara noastra, hostelurile se bucura de o popularitate uriasa in multe zone ale lumii, in special in acele zone ale planetei care atrag multi calatori tineri. Vorbim in special despre zona Asiei de Sud Est, zona care atrage o multime de calatori cu rucsacul in spate din toate colturile lumii.

Asadar, ce este, de fapt, un hostel si de ce este atat de popular printre anumiti calatori?! Raspundem la toate aceste intrebari in randurile urmatoare, asa ca va invitam sa ramaneti alaturi de noi!

In primul si primul rand, hostelul este o unitate de cazare dedicata in mod special tinerilor. Din acest motiv, unele hosteluri au chiar si o anumita limita de varsta, cea mai des intalnita fiind cea de cel mult 35 de ani. Asta nu inseamna insa ca toate hostelurile aplica aceasta limita de varsta, existand hosteluri in intreaga lume care nu au niciun fel de restrictii din acest punct de vedere.

Asadar, putem spune despre hostel ca este o unitate de cazare pentru turistii cu buget redus. Unitatile de cazare de acest fel au dormitoare si bai comune. Astfel, atunci cand te cazezi intr-un hostel vei plati pentru un pat intr-un dormitor, nu pentru o camera privata. Desigur, exista insa si hosteluri care ofera si camere private, pe langa cele la comun.

Daca este sa vorbim strict despre clasificarea din tara noastra, Ministerul Turismului din Romania defineste hostelul ca fiind “o structura de primire turistica cu o capacitate minima de trei camere, garsoniere sau apartamente dispuse pe un nivel sau pe mai multe niveluri, in spatii amenajate, de regula, in cladiri cu alta destinatie initiala decat cea de cazare turistica”.

Cazare la comun

Turisti
Turisti

Concluzionand ceea ce am spus in randurile anterioare, la hostel cazarea se face la comun, camerele avand de cele mai multe ori mai multe paturi supraetajate. Astfel, intr-o camera de hostel pot dormi incepand de la 3 sau 4 persoane si pana la 10, 12 sau chiar si 16 persoane.

Cu cat numarul de paturi dintr-o camera este mai mare, cu atat si pretul pentru un pat in acea camera va fi mai mic. In hosteluri, oaspetii folosesc baile comune si chiar si o bucatarie la comun, acolo unde isi pot pregati masa. De asemenea, in cele mai multe hosteluri exista spatii special amenajate pentru relaxare, cu televizor, masa de biliard, jocuri interactive si asa mai departe.

Citeste si: Ce este Programul Erasmus si cine poate participa

Principalul avantaj pe care il ofera cazarea intr-un hostel se refera, bineinteles, la pret. Pretul unui pat intr-un hostel dintr-o capitala europeana poate porni de la 7 sau 8 euro si poate ajunge pana la 15 sau 20 de euro. Preturile sunt mult mai mici insa in hostelurile din Asia de Sud Est, acolo unde un pat dintr-o camera de hostel poate fi cumparat pentru o noapte chiar si cu 2 sau 3 euro.

Hostelurile le mai ofera oaspetilor un avantaj important, si anume sansa de a interactiona cu alti calatori. Astfel, poti cunoaste alti oameni cu aceleasi pasiuni ca ale tale, cu aceleasi planuri de calatorie si asa mai departe. In asa fel poti lega prietenii cu oameni din toate colturile lumii!