Ce este un webinar si cate persoane pot participa
Ce este un webinar si cate persoane pot participa

Ce este un webinar si cate persoane pot participa


Ce este un webinar. Continutul video se bucura de o popularitate din ce in ce mai ridicata printre utilizatorii de internet, tot mai multi oameni preferand sa urmareasca o prezentare video in dauna unei in format audio sau text.

Traim cu totii in era informatiei, avand sansa in prezent de a gasi informatii despre tot ceea ce ne intereseaza cu doar o simpla cautare pe internet. Astfel, tot mai multi dintre noi participam la diferite cursuri online, precum sunt webinariile.

V-ati intrebat totusi vreodata ce este, de fapt, un webinar?! Ne propun sa va dam mai multe informatii despre acest subiect in randurile urmatoare, asa ca va invitam sa ramaneti alaturi de noi pentru inca cateva minute!

Ce este un webinar si cate persoane pot participa – Cuprins:

Ce este un webinar

Ce este un webinar
Ce este un webinar

Un webinar este in realitate un seminar realizat in mediul online. Tot mai multe organizatii si institutii si-au indreptat atentia catre aceasta solutie numita webinar in ultimii ani, in special in acesti ultimi doi ani in care ne-am confruntat cu totii cu restrictiile impuse in contextul pandemiei de coronavirus.

Printr-un webinar, o organizatia sau o institutie poate transmite un mesaj sau o informatie catre o audienta mai larga. Marele avantaj pe care il are un webinar de partea sa este acela ca participantii nu sunt obligati sa fie prezenti fizic la un curs, putand participa la curs din confortul propriei locuinte.Ce este un webinar

Asadar, daca vrem sa explicam ce este un webinar, am putea spune simplist vorbind ca este un curs transmis in direct prin intermediul internetului. Un webinar este sustinut fie de un trainer, fie de un profesor sau de o persoana pregatita intr-un anume domeniu de interes.

Prin intermediul unui webinar, trainer-ul isi propune sa prezinte o anumita lucrare, o descoperire sau pur si simplu niste informatii cu privire la un subiect anume. Asadar, in timpul unui webinar se pot oferi, primi si dezbate informatii in timp real.

In plus, un webinar mai are de partea sa cateva avantaje importante. In primul rand, continutul video al webinar-ului nu se pierde dupa incheierea acestuia. In functie de dorinta organizatorilor, materialul video poate fi postat in mediul online pentru a putea fi consultat de oricine este interesat de subiect.

Bineinteles, exista posibilitatea ca materialul video sa ramana disponibil doar pentru acei oameni care au participat la acel webinar. Astfel, chiar daca nu si-au luat toate notitele in timpul cursului, cei ce au participat la webinar vor putea consulta oricand informatiile prezentate in cadrul lui.

Utilitatea acestui concept

Seminar online
Seminar online

Webinar-ul se dovedeste a fi si extrem de practic, timpul contand enorm pentru fiecare dintre noi in ziua de astazi. De cate ori nu vi s-a intamplat sa nu mergeti la un eveniment doar din cauza faptului ca era organizat la o distanta considerabila de zona in care locuiti sau lucrati?!

In cazul unui webinar, cheltuielile si timpul petrecut calatorind spre locatia fizica unde cursul ar fi fost organizat sunt eliminate complet! Vei putea participa la un webinar din confortul propriei locuinte si vei avea nevoie numai de la un laptop conectat la internet!

Nu in cele din urma, trebuie sa mai spunem ca la un webinar poate participa un numar nelimitat de persoane, ceea ce nu este cazul atunci cand vorbim despre un curs sau un seminar clasic organizat intr-o locatie fizica. In functie de platforma pe care este organizat, webinar-ul poate gazdui zeci de mii de participanti din toate colturile lumii.

Citeste si: Ce este languishing si cum ne afecteaza

Evident, exista si cateva mici dezavantaje atunci cand vorbim despre aceste webinarii. Unul dintre ele este legat chiar de ceea ce tocmai am spus in randurile anterioare, si anume despre nevoia de a avea o conexiune la internet. Pot exista cazuri in care calitatea serviciilor de internet sa nu poata sustine nevoile unui webinar.

Tot la capitolul dificultati tehnice am mai putea adauga si faptul ca anumite browsere ar putea sa nu fie compatibile cu platforma pe care este organizat webinarul.

Ramanem in sfera dezavantajelor si mai vorbim si despre lipsa interactiunii cu participantii, care poate fi vazuta drept un minus important in anumite cazuri. Putem vorbi despre o experienta impersonala, unii oameni simtind nevoia sa aiba un contact vizual cu ceilalti participanti la un curs!