Ce este Waze si de ce trebuie sa o folosesti si tu
Ce este Waze si de ce trebuie sa o folosesti si tu

Ce este Waze si de ce trebuie sa o folosesti si tu


Ce este Waze si de ce trebuie sa o folosesti si tu. Traficul din marile orase da mari batai de cap tuturor soferilor, nu de putine ori aparand semne de intrebare cu privire la cel mai bun traseu pe care sa il alegi pentru a ajunge dintr-un punct in altul al orasului.

Ce este Waze si de ce trebuie sa o folosesti si tu – Cuprins:

De ce este util Waze?

Waze
Waze

Nu este de mirare ca soferii si-au indreptat atentia de-a lungul timpului spre tot felul de aplicatii pentru telefoanele inteligente, aplicatii care iti promit ca iti afiseaza cea mai rapida ruta pe care ai putea-o alege pentru a ajunge acolo unde iti doresti.

Asa sta treaba si cu Waze, o aplicatie care nu mai este o necunoscuta in ziua de astazi pentru niciun sofer! Multi nu vor insa sa apeleze la o astfel de aplicatie pentru ca nu stiu exact cum functioneaza aceasta.

Tocmai din acest motiv vrem sa lamurim astazi, impreuna, ce este, de fapt, Waze si cum functioneaza aplicatia pentru a ne ajuta sa ajungem mai rapid acolo unde avem treaba. Ramaneti alaturi de noi in randurile urmatoare pentru a afla mai multe detalii!

Ce este Waze

Ce este Waze
Ce este Waze

In primul si primul rand, atunci cand vorbim despre Waze ne referim la o aplicatie de navigatie GPS, care se adreseaza utilizatorilor de telefoane mobile inteligente sau tablete. Insa, sa fim seriosi, cine nu foloseste un smartphone in ziua de astazi?!

Waze este o aplicatie detinuta de cei de la Google, disponibila in prezent pentru toate telefoanele mobile inteligente, putand rula fara probleme atat pe iOS, cat si pe Android. Evident, nu este prima aplicatie de tip GPS aparuta, insa Waze a reusit sa revolutioneze si sa se faca remarcata de-a lungul timpului printre soferi.

Avantajul principal cu care vine la pachet aplicatia Waze este acela ca te va duce la destinatia dorita pe calea cea mai rapida, tinand cont de valorile din trafic in timp real.

Este un avantaj extrem de important in comparatie cu toate celelalte aplicatii de acest gen, aceasta oferindu-ti informatii in timp real din trafic. In aceste conditii, ruta ta va fi optimizata in permanenta in functie de conditiile din trafic, ceea ce inseamna ca riscul de a fi prins in mijlocul unui ambuteiaj este ceva mai mic.

Cum functioneaza aplicatia

Aplicatie navigatie
Aplicatie navigatie

Mergem mai departe si va mai spunem ca aplicatia Waze este complet gratuita, neexistand niciun abonament sau alte costuri ascunse. Trebuie mentionat totusi ca Waze necesita o conexiune permanenta la internet pentru a putea rula, ceea ce inseamna ca singurele costuri pe care le vei avea vor fi cele legate de traficul de date.

Nu ai de ce sa te temi insa, Waze fiind o aplicatie care nu consuma deloc prea multe date, ba chiar din contra. Chiar si daca folosesti intens aplicatia, este destul de greu sa consumi mai mult de cativa zeci de MB din traficul tau de date!

Citeste si: Ce este Chromecast si cum functioneaza

Hartile GPS pe care le vei gasi in aplicatia Waze sunt create chiar de utilizatori, oricine putand contribui la realizarea acestora. Un punct in plus pe care il primeste Waze mai vine si din faptul ca aceste harti sunt actualizate zilnic!

Asa cum spuneam si mai devreme, Waze se va dovedi extrem de utila in acele situatii in care orasul este sufocat de masini. Aplicatia se va regasi intr-o continua cautare de rute alternative, astfel incat tu sa eviti ambuteiajele si accidentele din trafic. Totodata, aplicatia va raporta si prezenta echipajelor de politie din trafic, ceea ce reprezinta de asemenea un avantaj important pentru soferi.

Desi nu este neaparat un dezavantaj, unii soferi reproseaza aplicatiei faptul ca indica rute auto care implica multe stradute. Intr-adevar, in cazul unui drum ceva mai lung dintr-un capat in altul al orasului, o asemenea ruta ar putea deveni destul de enervanta. Insa, daca vrei sa economisesti timp, uneori trebuie sa faci si astfel de sacrificii!