Ce este asigurarea storno si cand se poate folosi
Ce este asigurarea storno si cand se poate folosi

Ce este asigurarea storno si cand se poate folosi


Ce este asigurarea storno si cand se poate folosi. Plecarea in vacanta alaturi de cei dragi este unul dintre momentele mult asteptate din an pentru cei mai multi dintre noi. Pentru a ne putea bucura insa de o vacanta fara griji trebuie sa fim prevazatori si sa luam in calcul mai multe lucruri, incepand de la alegerea unei cazari perfecte si pana la stabilirea unui itinerariu bine organizat. Uitam de multe ori insa tocmai de asigurarea de calatorie, adica fix de acel document care ne poate scapa de o multime de probleme.

Ce se intampla, spre exemplu, in cazul in care apare ceva neprevazut chiar inaintea calatoriei si nu mai poti pleca? In special in aceasta perioada in care apar atat de multe situatii neprevazute! In cazul in care nu ai incheiata nicio asigurare de calatorie, cel mai probabil vei pierde toti banii cheltuiti deja pe plata biletelor de avion, a hotelului si asa mai departe. O polita de asigurare storno te poate scapa insa de toate aceste probleme care pot aparea in anumite situatii neprevazute.

Despre asigurari am auzit cu totii, insa nu multi reusesc sa inteleaga pe deplin avantajele pe care ni le poate oferi o asigurare storno de calatorie in cazul in care apar anumite situatii neprevazute. Tocmai din acest motiv vrem sa va raspundem astazi la intrebarea referitoare la ce este, de fapt, asigurarea storno de calatorie si cum ne poate ajuta aceasta. Descoperim impreuna toate detaliile despre acest subiect in randurile urmatoare!

Ce este asigurarea storno si cand se poate folosi – Cuprins:

Ce este asigurarea storno

Ce este asigurarea storno
Ce este asigurarea storno

Incepem cu inceputul si spunem ca asigurarea storno este o asigurare facultativa de calatorie care ofera protectie pachetului turistic pe care l-ai achizitionat, atat inainte de plecare, cat si dupa, in situatia neprevazuta in care o anumite problema te obliga sa renunti sau sa iti intrerupi vacanta.

O asemenea asigurare storno iti asigura anularea plecarii in calatorie, societatea de asigurari la care ai incheiat respectiva polita acoperind penalitatile datorate de asigurat agentiei de turism.

Concret, in cazul in care te vezi obligat sa renunti la plecarea in calatorie, din anumite motive specificate clar in conditiile politei de asigurare, banii iti vor fi restituiti fara niciun fel de probleme. Important de precizat, fiecare companie ce ofera astfel de polite de asigurare storno de calatorie poate impune anumite conditii specifice si situatii in care accepta recuperarea banilor de catre asigurat.

Cand se poate folosi si ce acopera o astfel de asigurare

Turist in aeroport
Turist in aeroport

Asadar, in cazul in care te hotarasti sa apelezi la o astfel de polita de asigurare storno de calatorie, mai intai analizeaza cu atentie conditiile specifice ale fiecarei societati de asigurare. Asa cum spuneam si in randurile anterioare, riscurile asigurate de polita storno difera de la o companie la alta.

Cele mai des intalnite motive din majoritatea contractelor de asigurare storno acopera urmatoarele situatii: deces, boala grava, accident grav, decesul sotului sau sotiei asiguratului sau al unei rude de gradul I sau II, devastarea domiciliului asiguratului ca urmare a furtului, incendiului, exploziei sau calamitatilor naturale, concedierea asiguratului de catre angajatorul sau sau primirea de catre asigurat a unei citatii pentru prezentarea in fata unei instante judecatoresti la un termen stabilit in perioada calatoriei.

Citeste si: Ce este Airbnb si de ce este util cand calatoresti

Trebuie sa stii de la bun inceput ca o astfel de asigurare storno de calatorie iti va acoperi toate penalitatile datorate agentiei de turism de la care ai cumparat vacanta. Astfel, asigurarea storno va acoperi costurile legate de biletele de avion sau costul excursiei, sejurului, croazierei, etc.

Atentie, in cazul in care nu mai poti pleca in vacanta achizitionata din cauza unor boli pre-existente sau a unor boli alergice, polita de asigurare storno de calatorie nu te va ajuta in niciun fel.

De asemenea, nici daca vacanta iti este anulata din cauza unei epidemii sau a unei pandemii sau a unor catastrofe naturale nu vei putea primi despagubiri pe baza unei asigurari storno. Bineinteles, asigurarea storno nu acopera nici cazurile in care turistul se razgandeste cu privire la plecarea in calatorie. Afla si cum sa iti iei un concediu sabatic si ce reprezinta!