Ce este Avionul Apocalipsei si care este scopul acestuia
Ce este Avionul Apocalipsei si care este scopul acestuia

Ce este Avionul Apocalipsei si care este scopul acestuia


Ce este Avionul Apocalipsei. Traim vremuri din ce in ce mai complicate, amenintarea unui razboi care ar putea schimba complet lumea in care traim revenind in plin plan dupa mai multe decenii de relativa liniste la nivel global.

S-a vorbit de mai multe ori in ultima vreme despre asa numitele avioane ale Apocalipsei, avioane detinute de doar doua tari din intreaga lume – Statele Unite ale Americii, respectiv Rusia. Totusi, ce este, de fapt, avionul Apocalipsei si care este scopul lui in realitate? Haideti sa aflam impreuna mai multe detalii despre acest subiect extrem de interesant!

Ce este Avionul Apocalipsei si care este scopul acestuia – Cuprins:

Ce este Avionul Apocalipsei

Ce este Avionul Apocalipsei
Ce este Avionul Apocalipsei

Adesea, atunci cand se vorbeste despre “Avioanele Apocalipsei” ale Statelor Unite ale Americii este adus in discutie si termenul “Pentagon zburator”. Probabil ca va intrebati care este motivul pentru care se face aceasta paralela. Ei bine, despre aceste avioane ale Apocalipsei se spune ca pot adaposti principalii generali ai armatei americane in cazul unui atac nuclear, astfel incat acestia sa poata comunica si sa dea indicatii presedintelui statului. 

Potrivit informatiilor, Statele Unite ale Americii dispun de patru avioane ale Apocalipsei. In realitate, acest Avion al Apocalipsei este de fapt un Boeing 747 Nightwatch modificat, cunoscut in lumea aviatiei sub denumirea de Boeing E-4b.

Acest model de avion face parte din flota avioanelor Nightwatch intretinute de armata americana inca din anii ’70, din timpul Razboiului Rece. Tinand cont de pericolul din acele vremuri, americanii au creat o flota de patru avioane care sa asigure comanda in cazul unui atac nuclear. 

Avioanele Apocalipsei detinute de Statele Unite ale Americii sunt operate de escadrila de comanda si control aeriana si sunt stationate la Baza Fortei Aeriene Offut, de langa Omaha, statul Nebraska. Un astfel de avion are o lungime de putin peste 70 de metri, in timp ce anvergura aripilor este de aproape 60 de metri. Aeronavele au o greutate de aproximativ 185 de tone, insa atunci cand sunt incarcate pot ajunge la o masa totala de peste 370 de tone. 

Avioanele Apocalipsei sunt dotate cu patru motoare si au aripile inclinate pentru o raza lunga de actiune si pot zbura la mare altitudine. Un avion de acest fel poate adaposti la bord nu mai putin de 112 persoane. Avantajul extrem de important pe care il au aceste avioane este reprezentat de faptul ca pot fi alimentate in aer, fara a fi nevoie ca avioanele sa revina la sol.

Ce tara mai are astfel de avioane

Ilyushin Il-80
Ilyushin Il-80

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, un astfel de avion are scopul principal de a servi ca mediu mobil de comanda pentru personalul militar si pentru secretarul american al Apararii in cazul nefericit al unui atac nuclear. Indiferent de nivelul de alerta, cel putin un astfel de avion este pregatit in orice moment pentru a decola. 

Nu doar Statele Unite ale Americii se poate lauda cu o astfel de avioane ale Apocalipsei. Cealalta mare putere a lumii, Rusia, are tot patru avioane ale Apocalipsei care pot fi folosite de indata in cazul unui razboi nuclear. Avioanele Apocalipsei din flota ruseasca sunt aeronave Ilyushin Il-80, cunoscute in lumea aviatiei si sub denumirea de Maxdome.

Citeste si: Ce este scrolling-ul apocaliptic si cum ne afecteaza

Aeronavele din flota Rusiei au trei punti operationale si sunt dotate cu cele mai noi tehnologii. Totodata, rusii sustin ca au fost pastrate si tehnologiile mai vechi, car pot rezista atacurilor cibernetice. Echipamentele si cablurile de la bord sunt intarite si exista o ecranare termica si nucleara in situatia unei explozii. 

Bineinteles, cea mai mare parte a informatiilor tehnice ale acestor avioane ale Apocalipsei sunt strict secrete si cunoscute exclusiv de un numar extrem de mic de oameni. Ne putem imagina insa ca toate aceste aeronave sunt dotate cu cele mai noi tehnologii. Nu ne ramane decat sa speram ca in realitate, toate aceste avioane, nu vor fi folosite niciodata!