Ce este Floarea Vietii si ce simbolizeaza
Ce este Floarea Vietii si ce simbolizeaza

Ce este Floarea Vietii si ce simbolizeaza


Ce este Floarea Vietii. Nu am putea sa vorbim despre simbolistica fara a face referire la Floarea Vietii – unul dintre cele mai vechi simboluri ale lumii, cunoscut in toate colturile lumii inca din cele mai vechi timpuri si pana in ziua de astazi. Este considerat o figura a geometriei sacre, a Universului si a iubirii neconditionate.

In Antichitatea, Floarea Vietii era considerata sursa a tot ceea ce se putea vedea in lume, a energiei pure si a combinatiei perfecte intre toate formele de viata. Totusi, ce este, de fapt, floarea vietii si care sunt motivele pentru care acest simbol a ajuns sa fie considerat un adevarat talisman magic in ziua de astazi?!

Ce este Floarea Vietii si ce simbolizeaza – Cuprins:

Ce este Floarea Vietii

Ce este Floarea Vietii
Ce este Floarea Vietii

Atunci cand vorbim despre Floarea Vietii ne ducem imediat cu gandul la un simbol de geometrie sacra, ce porneste de la imbinarea a 19 cercuri perfect intersectate pe fondul unui hexagon, totul fiind cuprins intr-un alt cerc. Simbolul exista inca din cele mai vechi timpuri, insa in zilele noastre este folosite pe amulete si talismane, fiindu-i atribuite o serie intreaga de efecte magice.

Floarea Vietii este asadar un simbol ce apare inca din cele mai vechi timpuri in multe colturi ale lumii, in toate culturile si religiile umanitatii, fiind considerat un simbol cu puternice conotatii spirituale. Simbolul a capatat intelesuri si sensuri diferite de-a lungul vremurilor, putand fi regasit in multe manuscrise, temple sau tot felul de forme de arta din diverse colturi ale lumii.

Daca vrem sa vorbim despre originea acestui simbol, trebuie sa mergem inapoi cu multe milenii. Unii specialisti sustin ca originile acestui simbol provin din urma cu aproximativ 6.000 de ani. Totusi, alte dovezi ne arata spre exemplu cum simbolul in cauza a fost desenat sau ars cu o precizie uluitoare pe peretii templului lui Osiris din Abydos, in Egipt. Se crede ca acel simbol a fost desenat sau ars in acel templu cu mai bine de 10.000 de ani inaintea erei noastre! Se crede ca simbolul reprezenta Ochiul lui Ra, un simbol al autoritatii faraonului.

Ce simbolizeaza

Simbolistica Floarea Vietii
Simbolistica Floarea Vietii

Floarea Vietii poate fi observata insa in toate colturile lumii, fiind inscriptionata spre exemplu pe templele orasului interzis din China sau in templele budiste din Japonia sau India. De asemenea, simbolul mai poate fi regasit si in arta asiriana din Mesopotamia, in arta italiana din secolul al XII-lea, in cultura geto-daca sau pe catedrala La Muzquita din Cordoba, Spania.

Si totusi, de ce este atat de apreciat chiar si in ziua de astazi, ajungand sa fie inscriptionat pe numeroase amulete si talismane in lumea intreaga?! Ei bine, se spune ca simbolul are efecte cu adevarat magice, avand capacitatea de a aduce bunastare in viata persoanelor ce poarta un astfel de talisman. Totodata, se mai spune ca simbolul transmite energie pozitiva, oferind in acelasi timp si o stare de bine.

Potrivit legendelor, este bine sa asezam medicamentele, elixirurile sau cremele de masah in apropierea acestui simbol. Puterea simbolului va incarca toate aceste medicamente si creme cu energie vindecatoare!

Citeste si: Ce este crucea Ankh si ce simbolizeaza

Nu putini sunt cei care sustin ca este bine sa asezam mancarea, cana cu apa, ceai, cafea sau orice alta bautura pe care o consumam pe suporturi inscriptionate cu acest simbol.

De asemenea, se crede ca simbolul in cauza ne poate oferi o mai buna putere de concentrare in anumite momente. Astfel, este recomandat sa privim Floarea Vietii in momentele de meditatie si de rugaciune!

In cazul in care folosim cristale pentru cristaloterapie, bile de relaxare, bijuterii si alte asemenea obiecte, este recomandat sa ne pastram intr-un recipient gravat cu acest simbol. Floarea Vietii va incarca si echilibra energetic toate aceste obiecte!

O multime de oameni din lumea intreaga poarta bijuterii, amulete si talismane gravate sau accesorizate cu acest simbol, sustinand ca Floarea Vietii le ofera protectie impotriva oricaror tipuri de energii negative. De asemenea, simbolul mai este vazut drept un magnet al norocului si al starii de bine, fiind considerat in acelasi timp un instrument de armonizare energetica. Se crede totodata ca Floarea Vietii functioneaza precum un scut care ne protejeaza de cele rele si care emite energie pozitiva.