Ce este PayPal si cum poti folosi acest serviciu
Ce este PayPal si cum poti folosi acest serviciu

Ce este PayPal si cum poti folosi acest serviciu


Ce este PayPal si cum te poate ajuta acest serviciu financiar. Daca si tu ti-ai pus aceasta intrebare, o sa iti explicam ce trebuie sa stii, dar mai ales cum poti si tu sa folosesti acest produs. Trebuie sa stii si ce costuri implica folosirea acestui serviciu!

Ce este PayPal

Ce este PayPal
Ce este PayPal

PayPal este un serviciu financiar online care permite utilizatorilor sa efectueze plati folosind un cont securizat de internet sau sa incaseze bani in conturi intr-un mod sigur. Serviciul PayPal a aparut pentru prima data in anul 1998, la acea vreme fiind cunoscut sub numele de Confinity, o companie care a dezvoltat software de securitate pentru dispozitive portabile.

Cum proiectul initial nu s-a bucurat de un succes prea mare, fondatorii s-au reorientat si au pus bazele unui portofel digital. Astfel, prima versiune a sistemului de plati electronice PayPal a aparut un an mai tarziu, in 1999. Compania a fost achizitionata de eBay in 2002 pentru nu mai putin de 1.5 miliarde de dolari.

Citeste si: Ce este Revolut si cum poti sa folosesti serviciile companiei

Asa cum spuneam si in debutul acestui material, PayPal este un serviciu prin care poti transfera bani online extrem de rapid si de usor. Practic, crearea unui cont de PayPal iti va asigura tranzactii instante. Serviciul este utilizat la ora actuala de peste 100 de milioane de utilizatori din intreaga lume.

PayPal este disponibil in tara noastra inca din anul 2007. La inceput, utilizatorii romani ai serviciului nu aveau la dispozitie toate optiunile pe care le oferea PayPal, insa acum serviciul este disponibil in totalitate.

In primul si primul rand, prin PayPal se pot face plati online pentru cumparaturi sau orice alte tranzactii catre comerciantii care accepta acest tip de plata. Apoi, se pot realiza extrem de usor transferuri de bani, PayPal oferind utilizatorilor optiunea de a trimite bani din contul PayPal catre contul personal, catre contul bancar al unei alte persoane sau catre un alt cont PayPal. De asemenea, prin PayPal se pot primi bani, fie ca esti persoana fizica, fie ca esti persoana juridica.

Avantajele serviciului PayPal

PayPal
PayPal

Pentru inceput, tranzactiile se pot efectua extrem de simplu prin serviciul PayPal. Mai intai, contul PayPal necesita cateva date generale pentru logare – nume, prenume, adresa de email si datele cardului. Acestea vor ramane salvate in sistem, ceea ce inseamna ca la urmatoarea tranzactie nu va mai fi nevoie sa le introduci din nou.

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care le ofera insa serviciul PayPal este siguranta. Acest serviciu beneficiaza de o criptare sigura, ceea ce face ca tranzactiile efectuate prin intermediul lui sa nu aiba niciun fel de probleme.

Datele de identificare ale utilizatorului serviciului nu vor ajunge niciodata la comerciantul catre care se fac plati online, ceea ce transforma PayPal intr-o metoda sigura pentru achizitiile online.

Un alt avantaj important cu care PayPal vine la pachet face referire la costurile avantajoase pe care le implica. Crearea contului PayPal este gratuita. De asemenea, intretinerea contului este gratuita la randul ei. Platile online prin intermediul PayPal sunt de asemenea gratuite, cel care plateste o mica taxa fiind cel care incaseaza suma.

Ce costuri implica folosirea serviciului PayPal

Plata online
Plata online

Daca tot am ajuns la capitolul legat de costuri in randurile precedente, trebuie sa spunem ca PayPal percepe costuri pentru unele dintre operatiunile sale. Spre exemplu, atunci cand transferi bani din contul de PayPal catre contul tau bancar vei plati un comision de 3.4% + 0.35 euro.

De asemenea, atunci cand primesti bani in contul tau de PayPal vei plati un comision de 1.9% – 3.4% + 0.35 euro. Nu in ultimul rand, atunci cand vei retrage bani din contul tau de PayPal vei plati un comision in valoare de 2 euro.

Tipuri de conturi PayPal

PayPal pune la dispozitia utilizatorilor sai trei tipuri de conturi diferite, fiecare adresandu-se unui tip de utilizatori.

PayPal Personal Account – acest tip de cont permite doar efectuarea tranzactiilor online si a primirii banilor exclusiv dintr-un alt cont PayPal.

PayPal Premier Account – acest tip de cont permite primirea banilor dintr-un alt cont PayPal sau dintr-un cont sau card bancar. De asemenea, in cazul acestui cont vorbim despre optiunea Shopping Cart, care vine cu avantaje pentru persoanele care au magazine online.

PayPal Business – acest tip de cont ofera aceleasi optiuni ca varianta Premier, la care se adauga optiunea de inregistrare ca firma si accesul mai multor utilizatori la cont.