Ce este spiritualitatea si de ce reprezinta un subiect complex
Ce este spiritualitatea si de ce reprezinta un subiect complex

Ce este spiritualitatea si de ce reprezinta un subiect complex


Ce este spiritualitatea. Oamenii din toate colturile lumii au fost atrasi de spiritualitate inca din cele mai vechi timpuri, angajandu-se de-a lungul timpului in tot felul de calatorii spirituale din diferite motive.

Cele mai multe calatorii spirituale debuteaza atunci cand omul se confrunta cu o problema serioasa de viata, motiv pentru care ajunge sa caute un raspuns la problemele din viata reala dincolo de aceasta. De asemenea, nu putini sunt cei care isi doresc sa creasca din punct de vedere spiritual sau sa se vindece spiritual.

Ce este spiritualitatea si de ce reprezinta un subiect complex – Cuprins:

Spiritualitate versus religie

Rugaciune
Rugaciune

Tot in cautarea spiritualitatii se afla si cei care cauta raspunsuri la anumite intrebari profunde din viata. Spre exemplu, trebuie sa recunoastem ca toti ne-am intrebat chiar si macar o data in viata care este cu adevarat scopul vietii sau de unde am venit pe aceasta planeta numita pamant. Bineinteles, in aceeasi categorie includem si nemuritoarea intrebare referitoare la locul in care mergem dupa ce murim.

In aceste conditii, putem spune fara doar si poate ca spiritualitatea reprezinta cu adevarat un subiect complex, ce poate fi dezbatut in fel si chip. In plus, nu trebuie sa facem confuzii intre spiritualitate si religie, subiectele de discutie fiind cu totul si cu totul diferite.

Si totusi, ce este, de fapt, spiritualitatea?! Nu pretindem ca putem oferi un raspuns clar si la obiect pentru aceasta intrebare, insa in randurile urmatoare putem dezbate impreuna cateva idei interesante despre spiritualitate!

Fara nici cea mai mica indoiala asadar, spiritualitatea reprezinta un concept foarte larg si mai mult decat complex, care poate fi privit dintr-o sumedenie de perspective. I

n general insa, cand vorbim despre spiritualitate vorbim si despre un sentiment de legatura cu ceva mai mare decat noi insine. De asemenea, tot la nivel general, asa cum spuneam si in randurile anterioare, spiritualitatea implica de cele mai multe ori o cautare a sensului in viata.

Ce este spiritualitatea

Ce este spiritualitatea
Ce este spiritualitatea

Spiritualitatea poate fi privita dintr-o multime de perspective. Desi nu ar trebui sa se faca confuzie cu religia, pentru unele persoane, viata spirituala se afla intr-o stransa legatura cu asocierea fata de o biserica, o moschee, o sinagoga sau un templu.

De asemenea, unii oameni se roaga si isi pun sperantele in Dumnezeu, Allah sau intr-o alta forta divina. Nu sunt putini nici cei care cauta sensul vietii in legatura lor cu natura sau cu arta.

Daca ne dorim insa sa avem in fata si o definitie a spiritualitatii, ne putem indrepta atentia catre Christina Puchalski, directorul Institutului George Washington pentru Spiritualitate si Sanatate de peste Ocean.

Potrivit acesteia, spiritualitatea este “aspectul omenirii care se refera la modul in care indivizii cauta si exprima semnificatia, scopul si modul in care acestia isi simt legatura cu momentul prezent, cu sinele, cu altii, cu natura si cu semnificatia lor”.

Citeste si: Ce este mindfulness si ce beneficii iti poate aduce

Mario Beauregard este un alt nume sonor care a incercat sa ofere lumii o definitie a spiritualitatii, acesta spunand ca spiritualitatea inseamna “orice experienta care este gandita sa te aduca in contact cu divinitatea”.

Orice ar insemna ea, spiritualitatea devine odata cu trecerea anilor din ce in ce mai importanta pentru multi oameni din toate colturile lumii. Omul modern cauta din ce in ce mai des in ziua de astazi calea catre o conexiune cu divinitatea, incercand totodata sa gaseasca niste raspunsuri logice la anumite intrebari existentiale.

Omul din ziua de astazi isi doreste sa simta ca exista ceva mai mare decat el insusi, acest lucru oferindu-i sentimentul de semnificatie, de sens si de apartenenta. Totodata, oamenii isi propun din ce in ce mai des sa invete sa accepte lucrurile asa cum sunt, spunandu-si ca “toate lucrurile se intampla cu un motiv”. Nu in ultimul rand, spiritualitatea ofera oamenilor incredere in viziunea in care binele invinge intotdeauna.