Ce este Tap to Pay si cum poti folosi pe iPhone
Ce este Tap to Pay si cum poti folosi pe iPhone

Ce este Tap to Pay si cum poti folosi pe iPhone


Ce este Tap to Pay. Ne-am bucurat cu totii atunci cand a aparut pentru prima data posibilitatea de a plati contactless, o tehnologie care parea cu adevarat revolutionara in domeniul platilor cu cardul. Apple a anuntat in prima jumatate a lunii februarie ca introduce o noua functie pentru iPhone, si anume Tap to Pay.

Este tot o inovatie care are scopul de a ne face viata mai usoara si de a plati mai rapid atunci cand cumparam ceva de la supermarket sau de la orice alt magazin. Este o tehnologie noua totusi, asa ca nu putini sunt cei care se intreaba ce este, de fapt, Tap to Pay, noua functie anuntata de oficialii gigantului american. Va dam mai multe detalii in randurile care urmeaza!

Ce este Tap to Pay si cum poti folosi pe iPhone – Cuprins:

Ce este Tap to Pay

Ce este Tap to Pay
Ce este Tap to Pay

Noua functie anuntata de cei de la Apple transforma practic telefoanele in adevarate POS-uri, permitandu-le utilizatorilor sa cumpere bunuri de la comercianti prin simpla atingere a terminalelor lor. Important de mentionat, aceasta functie este disponibila doar pe telefoanele celor de la Apple, echipate cu sistemul de operare iOS. Serviciul va folosi cipul NFC al dispozitivelor pentru realizarea platilor contactless si va accepta atat Apple Pay, cat si cardurile Visa, Mastercard, American Express si Discover.

Potrivit comunicatului emis de oficialii Apple la inceputul acestei luni, prin intermediul noii functii Tap to Pay, firmele vor putea folosi dispozitivele iPhone pentru a receptiona plati contactless realizate prin Apple Pay sau cu cardul.

Plata se va putea face extrem de usor, prin simpla apropiere a unui dispozitiv Apple, fie iPhone, fie Apple Watch, de iPhone-ul furnizorului de servicii. In acelasi mod se va proceda si in cazul in care clientul isi doreste sa plateasca cu cardul.

Anuntarea noii functii Tap to Pay este o noua miscare extrem de interesanta a celor de la Apple in aceasta industrie a serviciilor financiare. Gigantul american opereaza deja Apple Pay, un serviciu de plati fara contact, Apple Pay Cash, un serviciu de plati peer to peer, si Apple Card, un card de credit orientat catre aplicatiile iPhone, operat impreuna cu cei de la Goldman Sachs.

Unde este disponibila aceasta functie in acest moment

Plata cu telefonul
Plata cu telefonul

Pentru inceput, functia Tap to Pay anuntata recent de cei de la Apple va fi disponibila doar in Statele Unite ale Americii. Conform informatiilor anuntate de americani, functia va fi integrata in viitorul apropiat in sistemul de operare al dispozitivelor Apple.

Totusi, nu exista nicio confirmare oficiala daca functia se va regasi pe urmatorul iOS 15.4 sau daca vom avea de asteptat mai mult pana ce functia va fi integrata in sistemul de operare. Stim insa deja ca cele mai vechi modele de smartphone care vor putea folosi aceasta functie pentru a inregistra plati sunt cele din generatie XS.

Citeste si: Ce este semnatura electronica si ce avantaje ofera

Apple sustine ca platile efectuate prin intermediul Tap to Pay vor fi la fel de bine securizate precum platile prin Apple Pay. Mai exact, toate platile sunt criptate si bazate pe tranzactii cu ID unic si card-uri tokenizate, care nu mai pot fi folosite dupa respectiva tranzactie.

Totodata, cei de la Apple mai mentioneaza si faptul ca nu vor fi colectate date despre ceea ce se cumpara sau despre clienti, confidentialitatea fiind una dintre principalele politici pe care compania si-a indreptat atentia in ultima perioada.

Asadar, vorbim despre o functie care se va dovedi extrem de utila pentru firmele care isi doresc sa foloseasca dispozitivele iPhone pentru a receptiona plati contactless realizate prin Apple Pay sau cu cardul. O asemenea functie ar fi apreciata mai mult ca sigur si in tara noastra, din ce in ce mai multi romani preferand sa plateasca prin intermediul telefonului sau cu cardul. Ramane insa de vazut cat de curand va ajunge functia Tap to Pay si in aceasta zona a lumii.