Ce este TikTok si cand a fost lansat
Ce este TikTok si cand a fost lansat

Ce este TikTok si cand a fost lansat


Devenit popular mai intai in zona Asiei, TikTok a ajuns sa fie in ziua de astazi una dintre cele mai accesate retele de socializare din intreaga lume. TikTok si-a castigat in ultimul an si jumatate numerosi adepti si in Romania, cei mai multi dintre utilizatorii de zi cu zi ai retelei sociale fiind tineri. Pentru multi insa, TikTok ramane un mister! Asadar, haideti sa descoperim impreuna in randurile urmatoare ce este cu acest TikTok si cum a reusit aceasta retea de socializare noua sa devina atat de populara intr-un timp atat de scurt!

Ce este TikTok si cand a fost lansat? – Cuprins:

Ce este TikTok

Ce este TikTok
Ce este TikTok

Reteaua a fost lansata pentru prima data exclusiv in China, in toamna anului 2016. La acea vreme nu se stia inca de TikTok, reteaua de socializare purtand numele de “A.me”. Lansarea globala sub numele de TikTok a venit abia doi ani mai tarziu, in vara anului 2018.

Reteaua a devenit populara rapid in toata Asia si mai apoi peste Ocean si in Europa. La aproape doi ani si jumatate de la lansarea globala, TikTok se apropia de atingerea unei borne istorice, si anume pragul de un miliard de utilizatori. Disponibila in peste 150 de tari din lumea larga, reteaua a depasit in acest moment pragul istoric despre care abia aminteam.

Citeste si: Ce este LinkedIn si cum te poate ajuta in cariera

In Romania, TikTok a devenit extrem de popular abia in primavara anului trecut, odata cu venirea crizei provocate de pandemia de coronavirus. Surpriza reusita de TikTok in tara noastra a fost uriasa din toate punctele de vedere, noua retea reusind sa intreaca Instagram la finalul anului trecut din punct de vedere al numarului de utilizatori. Mai exact, la final de 2020, Instagram se putea lauda cu un numar de 5.05 milioane de utilizatori, in timp ce TikTok avea deja peste 5.35 milioane de utilizatori.

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, marea majoritate a utilizatorilor de pe TikTok sunt tineri. Potrivit statisticilor de la finalul anului trecut, in tara noastra, peste 80% dintre utilizatori aveau varste de sub 35 de ani. In comparatie, pe Instagram, numai putin peste 70% dintre utilizatori au varste de sub 35 de ani. Desi pare o diferenta destul de mica, vorbim totusi despre aproximativ un milion de utilizatori.

Ce fel de videoclipuri incarca utilizatorii

Filmare telefon
Filmare telefon

Cei care folosesc aceasta retea de socializare pot incarca videoclipuri scurte, de pana la 60 de secunde, prin intermediul carora sunt abordate diverse teme. Cele mai multe dintre aceste videoclipuri sunt filmate insa pe un fundal muzical, autorii mimand versurile melodiei care se aude sau facand tot felul de sketch-uri umoristice sau dansuri.

Continutul de pe TikTok s-a diversificat insa destul de mult pe TikTok odata ce reteaua de socializare s-a popularizat, utilizatorii romani putand viziona acum videoclipuri care trateaza subiecte dintr-o multime de arii de interes: politica, sfaturi antreprenoriale, sport, fitness, nutritie, astronomie, etc. Totusi, marea majoritate a videoclipurilor incarcate raman in zona de divertisment!

TikTok a reusit sa atraga in aceasta perioada o gramada de nume grele din zona mondena si nu numai, atat din tara noastra, cat si din strainatate. In aceste conditii, nu este de mirare ca din ce in ce mai multi oameni ajung pe aceasta retea si isi urmaresc favoritii. In plus, tot mai multe brand-uri au ales deja sa investeasca sume importante pentru a se promova prin intermediul acestei retele de socializare.

Una peste alta, TikTok poate fi considerat un adevarat fenomen printre retelele de socializare, ajungand sa se popularizeze extrem de rapid in toate colturile lumii. In plus, content-ul de pe TikTok a ajuns in nenumarate randuri viral pe alte retele de socializare, precum Instagram sau Facebook, motiv pentru care