Ce este Truth Social si ce legatura are cu Donald Trump
Ce este Truth Social si ce legatura are cu Donald Trump

Ce este Truth Social si ce legatura are cu Donald Trump


Ce este Truth Social. Peisajul social media se mandreste incepand de la sfarsitul lunii februarie cu o noua retea de socializare. Este vorba despre Truth Social, reteaua anuntata de fostul presedinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, inca din toamna anului trecut.

Reteaua s-a lansat chiar in data de 21 februarie, o data cu o insemnatate speciala peste Ocean. In Statele Unite, in data de 21 februarie este celebrata Ziua Presedintilor, o sarbatoare nationala pentru toti americanii. Desi s-a tot vorbit despre aceasta noua retea de socializare, nu sunt putini deloc cei care nu stiu ce este, de fapt, Truth Social.

Ce este Truth Social si ce legatura are cu Donald Trump – Cuprins:

Ce este Truth Social

Ce este Truth Social
Ce este Truth Social

Inainte sa vorbim despre ce este, de fapt, Truth Social, suntem nevoiti sa arucam o privire asupra contextului in care a fost creata aceasta retea de socializare. In anii petrecuti la Casa Alba, Donald Trump s-a folosit din plin de retelele de socializare pentru a comunica cu cetatenii americani si cu alegatorii sai.

Trump se folosea in special de Twitter pentru a isi transmite mesajele in spatiul public, insa era la fel de activ si pe Facebook sau chiar Instagram. Donald Trump a sfarsit insa prin a fi blocat de pe toate aceste retele de socializare in urma sustinerii atacului asupra cladirii Capitoliului.

Donald Trump nu s-a resemnat in aceasta privinta niciun moment, acuzand ca ii este incalcata libertatea de exprimare. Vazand ca nu are sanse sa isi recupereze conturile de pe retelele de socializare pe care le stim cu totii, omul de afaceri american a decis ca a venit vremea pentru a isi face propria retea de socializare. Asa a aparut Truth Social, o noua retea care la prima vedere pare sa fie o clona aproape identica a Twitter, platforma preferata a fostului presedinte de la Casa Alba.

Postarile de pe Truth Social vor fi numite “truths” (“adevaruri” in traducere). Adevarurile vor putea fi redistribuite mai departe prin asa numitele “ReTruths”, functie similara cu “Retweet”. Peretele principal pe care il va vedea fiecare utilizator atunci cand se va loga in retea se numeste “Truth Feed”.

Citeste si: Ce este legea martiala si ce presupune

Numele ales de Donald Trump pentru noua retea de socializare nu este deloc intamplator, fostul presedinte de la Casa Alba acuzand in nenumarate randuri fake-news-urile din presa americana. De-a lungul vremii, atat el, cat si apropiatii din cabinetul sau, au inventat mai multi termeni pentru a isi prezenta punctele de vedere. Printre ele s-a regasit si termenul de “alternative facts”, sau “adevaruri alternative” in limba romana.

Una peste alta, putem spune ca Donald Trump a creat o alternativa la celebrul Twitter. Noul Truth Social este disponibil pentru moment doar pentru posesorii de dispozitive Apple, putand fi deja descarcat din App Store.

Truth Social s-a confruntat deja cu cateva probleme in primele zile de la lansare, cererea depasind capabilitatile tehnice ale platformei. Astfel, cei care au descarcat aplicatia chiar in prima zi incepand cu care a fost disponibila in App Store au realizat ca nu isi pot inregistra un cont.

Cel mai probabil, Truth Social va fi pentru inceput reteaua preferata a celor care il sustin pe Donald Trump. De asemenea, specialistii se asteapta ca noua retea de socializare sa fie populata si de sustinatorii politicilor conservatoare din Statele Unite, de conspirationisti si de membrii miscarii Qanon.

Totodata, este mai mult decat clar ca Truth Social va fi principalul canal de comunicare pe care il va folosi Donald Trump in anii urmatori.

Este cunoscut deja faptul ca omul de afaceri isi doreste sa candideze pentru inca un mandat la Casa Alba, asa ca are nevoie de un mijloc de comunicare eficient cu sustinatorii sai. Ramane insa de vazut daca va reusi Trump sa transforme Truth Social intr-o alternativa la retelele de socializare clasice pe care le folosim cu totii.