Ce este zeolitul si cum poate ajuta la detoxifiere
Ce este zeolitul si cum poate ajuta la detoxifiere

Ce este zeolitul si cum poate ajuta la detoxifiere


Ce este zeolitul si cum poate ajuta la detoxifiere. Zeolitul este unul dintre acele minerale folosite in medicina inca din urma cu cateva mii de ani, fiind recomandat pentru prevenirea anumitor afectiuni si pentru mentinerea frumusetii. Zeolitul a aparut insa cu milioane de ani in urma, fiind rezultatul contactului dintre lava fierbinte a vulcanilor cu apa marii.

Totusi, ce este, de fapt, zeolitul si care sunt proprietatile sale pentru care a devenit atat de apreciat in toate colturile lumii? Va raspundem la toate aceste intrebari in randurile urmatoare!

Ce este zeolitul si cum poate ajuta la detoxifiere – Cuprins:

Ce este zeolitul

Ce este zeolitul
Ce este zeolitul

Zeolitul este un mineral natural care contine mai multe substante nutritive, printre care putem aminti magneziul, calciul, potasiul si sodiul. Avand o structura microporoasa, zeolitul are capacitatea de a absorbi si de a neutraliza radicalii liberi, cunoscuti ca fiind extrem de nocivi pentru organismul uman.

Zeolitul nu este utilizat numai in medicina, avand anumite proprietati care il fac extrem de apreciat si in agricultura, spre exemplu, acolo unde este folosit ca aditiv in furaje sau ca supliment nutritiv pentru plante. De asemenea, zeolitul mai poate fi folosit si pentru eliminarea mirosurilor neplacute sau pentru eliminarea reziduurilor toxice din apele devarsate.

Exista mai multe tipuri de zeolit, insa cel care este utilizat pe post de supliment natural este Clinoptilotitul. Vorbim mai exact despre o pulbere care este distribuita sub forma de capsule. Pulberea este obtinuta din niste boabe fine de zeolit, care reprezinta elementul esential al tufei vulcanice. Acestea sunt considerate cele mai bune substante pentru purificarea si detoxifierea organismului.

Detoxifiere prin intermediul zeolitului

Detoxifiere
Detoxifiere

In ziua de astazi, cu totii avem un stil de viata destul de haotic. Trebuie sa recunoastem ca avem perioade in care uitam sa dam atentia cuvenita organismului nostru.

Evident, cu timpul apar numeroase afectiuni, provocate fie de alimentatia nesanatoasa, fie de sedentarism, fie de alti factori precum aerul poluat, tutunul, alcoolul, produsele cosmetice pe care le folosim si asa mai departe.

Detoxifierea este recomandata de cele mai multe ori in cazul in care o persoana se confrunta cu probleme de digestie. Aceste probleme pot fi recunoscute destul de usor, simptomele fiind mai mult decat evidente: balonare, constipatie, acnee, anxietate, oboseala fara motiv. In cazul unor asemenea simptome, corpul incearca sa ne transmita ca este supraincarcat de toxine.

Potrivit specialistilor, detoxifierea prin intermediul zeolitului aduce cu sine o serie de rezultate surprinzatoare pentru organism.

Beneficiile consumului de zeolit

Zeolit
Zeolit

In primul si primul rand, trebuie sa spunem ca zeolitul nu poate fi asimilat de organism. Astfel, acesta are rolul de a atrage metalele grele, radicalii liberi si toxinele din organism, fiind apoi eliminat odata cu acestea. Astfel, zeolitul este mineralul care ajuta la prevenirea afectiunilor cauzate de excesul de substante toxice din organism.

Beneficiind de un puternic impact curativ, zeolitul poate reduce simptomele diareei si ale afectiunilor intestinale, lucrand la normalizarea florei bacteriene. Totodata, zeolitul poate lupta impotriva virusurilor care ataca tubul digestiv.

Despre zeolit se mai spune ca are capacitatea de a elimina substantele cancerigene din organismul uman. De asemenea, zeolitul activ are puterea de a reduce efectele secundare ale tratamentelor cu citostatice.

Citeste si: Ce este tapioca si din ce se extrage

Zeolitul activ ajuta totodata si la sanatatea pielii, putand regenera si detoxifia celulele. De asemenea, avand proprietati antioxidante, lupta impotriva stresului oxidativ, prevenind imbatranirea pielii.

Potrivit studiilor, zeolitul s-a dovedit a fi eficient si asupra bacteriilor si altor factori contaminati din cavitatea bucala. Astfel, poate fi folosit sub forma de pudra pentru igiena dentara de zi cu zi, prevenind afectiunile parodontale si gingivita.

Zeolitul mai este recomandat si pentru cresterea rezistentei fizice, scazand senzatia de oboseala din organism. Astfel, zeolitul este in ziua de astazi un supliment foarte popular printre sportivii de performanta.

Nu in cele din urma, zeolitul poate actiona si impotriva anxietatii si depresiei.

Cum se administreaza zeolitul. Potrivit specialistilor, doza normala de zeolit este de 1/2 – 1 lingurita de zeolit activat de 1 – 4 ori pe zi, cu putina apa plata. Acesta se administreaza cu 10 – 20 de minute inainte de masa sau intre doua mese.